Leonardo DiCaprióval izgulhatunk a jövőért

Leonardo DiCaprio
DiCaprio idén márciusban A visszatérő című filmje pekingi premierjén is a klímaváltozás veszélyeiről beszélt
Vágólapra másolva!
A National Geographic Channel szerezte meg a jogait annak a klímaváltozásról szóló dokumentumfilmnek, ami a sztár produceri közreműködésével készült. Idén ősszel világszerte sugározzák.
Vágólapra másolva!

A filmet októberben New York-i és Los Angeles-i filmszínházakban is be fogják mutatni, még a novemberi elnökválasztást megelőzően pedig az egész világon sugározzák a tévék.

„A klímaváltozás jelenleg a legalapvetőbb fenyegetés, amivel bolygónk szembenéz. És eljött az idő, hogy összefogva, közös hangon sürgessük a mentőakciót.

Ez a dokumentumfilm rendet tesz a fejekben a tüneteket és a megoldásokat illetően, amit az olajiparban gazdaságilag érintettek gyakran szándékosan eltorzítanak" – mondta DiCaprio.

DiCaprio idén márciusban A visszatérő című filmje pekingi premierjén is a klímaváltozás veszélyeiről beszélt Forrás: Bian peng / Imaginechina / AFP

A filmben egyébként maga a sztár készít interjúkat a különféle szakértőkkel, döntéshozókkal, aktivistákkal, természetvédőkkel és véleményformáló személyiségekkel, köztük Barack Obamával, Bill Clintonnal, Ferenc pápával, a NASA legjobb kutatóival és más tudósokkal.

„A National Geographic régóta szeretné arra sarkallni az embereket, hogy törődjünk a bolygónkkal.

Nincs kétségem afelől, hogy az egész világot elérő csatornánk DiCaprióval karöltve (akinek a szenvedélye a témában régóta közismert) annyira előtérbe hozza ezt a válságos témát, ahogy eddig még soha" – mondta Courteney Monroe, a National Geographic Global Networks vezérigazgatója.

A sztár a hasonló témájú Az utolsó óra című 2007-es dokumentumfilmben, melyben narrátorként, forgatókönyvíróként és producerként vett részt Forrás: Kobal / The Picture Desk

A projektben egyébként nem Leonardo DiCaprio az egyedüli nagy név: a producerek között Brett Ratnert (a Csúcsformában-filmek, A vörös sárkány és az X-Men: Az ellenállás vége rendezőjét) is ott találjuk, Martin Scorsese pedig executive producerként vesz részt a munkálatokban.

A filmnek már megvan a magyarországi premierdátuma is, október 30-án 21 órától lesz látható a National Geographic Channel magyar adásán.