Ittasan írt sztorikat ad elő Gryllus Dorka és Kamarás Iván

Gryllus Dorka és Simon Kornél: „Nem házaltunk azzal, hogy egy pár lettünk”
Vágólapra másolva!
A Tömény történelem-ben többek közt Ganxsta Zolee, Dombóvári István, Lakatos Márk és Scherer Péter néznek a pohár fenekére, hogy történelmünk eseményeit mámoros állapotban írják újra. Históriáikat a spicces mesélők monológjaira tátogva, hang nélkül, korhű jelmezekben olyan színészek elevenítik meg a képernyőn, mint Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Kovács Patrícia és Kamarás Iván.
Vágólapra másolva!

A Spáh ikrek, a rendező Dávid és az operatőr Károly vezényletével készülő Tömény történelem epizódjaiban hazai sztárok mesélik el oldott hangulatban nemzetünk krónikájának cefrésített verzióját. A spiccesen alkotott sztorikat korhű jelmezekben józan színészek adják elő, hang nélkül, tátogva.

Korhű jelmezekben adják elő a történeteket Forrás: Comedy Central

A többek között Ganxsta Zolee, Lakatos Márk, Scherer Péter és Dombóvári István, valamint a Comedy Central standup-tehetségkutatója, a Magyarország, szereplek! felfedezettjei, Ráskó Eszter és Szabó Balázs Máté bormámoros fantáziája által felgöngyölített történelmi mellékszálakból a csatorna közleménye szerint megtudhatjuk, hogyan is zajlott a szexuális felvilágosítás Mária Terézia családjában, vagy hogy valóban a bivalyerős magyar férfi őspéldánya volt-e Koppány.

Ganxsta is történelmet ír Forrás: Comedy Central

"Az epizód narrátorának, Ganxsta Zolee-nak egyértelműen Koppány a kedvenc karaktere, szerintem vele azonosult a legjobban. A stáb is kicsit hozzá alakította a figurát, én pedig a hosszú parókámmal és bajuszommal szakasztott úgy nézek ki, mint Ganxsta. Koppány ebben a sztoriban egy kicsit balfék, ebből fakad a Sarolta ágyában ácsingózó figura humora"- mondta Kamarás Iván, aki a Tömény történelem első forgatási napján a hoppon maradt vezér bőrébe bújt.

Kamarás Iván Koppány bőrében Forrás: Comedy Central

A sorozat rendezője, Spáh Dávid szerint különleges formátumról van szó, mert egyszerre reality és fikciós komédia, mindez pedig egy érzékeny téma, a nemzeti történelem köré épül.

"Szeretünk a történelmünk nagy alakjaira szentként tekinteni, a műsor pedig pont abban segít, hogy megtanuljunk egy kicsit magunkon röhögni, elmosolyodni hőseink vélt vagy valós emberi gyengeségein. A Tömény történelem-mel olyan játszóteret kaptunk, ahol gyakorlatilag bármit kipróbálhatunk.

ami amellett, hogy komoly humorforrás, egyben egyedülálló megvalósítás is. Külön pikantériája a dolognak, hogy narrátoraink nem igazán számoltak azzal, hogy a színészeknek pontosan azt kell tenniük, ami az iszogatás alatt elhangzik" - mesélt a készülő produkció kulisszatitkairól.