Fogadni szoktak egymás halálára a Walking Dead szereplői

twd
Vágólapra másolva!
Tudta, hogy a The Walking Dead szereplői rendszeresen fogadásokat kötnek arra, hogy melyikük karaktere fog meghalni legközelebb? A hatodik évad emlékezetes fináléja után igencsak megugorhattak a tétek, azt azonban, hogy kit ölt meg Negan, mi csak október 24-én fogjuk megtudni a Fox magyar adásán. Addig is három szereplő, Melissa McBride, Austin Nichols és Lennie James mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Carol, Spencer és Morgan alakítóival, vagyis Melissa McBride-dal, Austin Nicholsszal és Lennie Jamesszel egy New York-i kerekasztal-beszélgetésen találkoztam, pár külföldi újságíróval együtt. Mindhárom színész allűröktől mentesnek, természetesnek tűnt, Nichols lelkiismeretesen végigkérdezett mindnyájunkat, hogy honnan érkeztünk, miközben McBride huncutul rám kacsintott, amikor elhangzott a számból a „Hungary".

A sorozat olyan, mint az élet

Meséltek a fogadásokról is, amiket egymás között szoktak kötni egy-egy karakter haláláról, de felelevenítettük a hatodik évadot is, amelynek visszaemlékezős, líraibb részeit sok rajongó talán túl lassúnak találta. A színészek szerint azonban szükség van a lassabb epizódokra is, nem lehet mindegyik akcióval teli:

ráadásul a szereplőkkel is nehezebben tudnának azonosulni – vélte Nichols. – Ilyen szempontból a sorozat olyan, mint az élet, hiszen az embereknek is vannak jobb és rosszabb, unalmasabb és mozgalmasabb napjaik" – mondta McBride.

Melissa McBride mint Carol Forrás: AMC

„Olykor megnevettetjük, olykor megríkatjuk a nézőket, és az is előfordul, hogy felidegesítjük őket. Minden reakció egyformán érvényes és fontos, nekünk és az alkotóknak viszont az a feladatunk, hogy elmondjunk egy történetet – nem lehet valamit csak azért nem újra megcsinálni, mert voltak, akiknek nem tetszett" – tette hozzá James.

„Folyamatosan megy a vita arról, hogy mennyiben térünk el a képregénytől, és mennyiben vagyunk hűek az ottani eseményekhez,

ahogyan a figuráknak is vannak rajongói és utálói – ezzel nem lehet mit csinálni" – mondta Nichols, majd arról is mesélt, hogy – bár néha kényszert érez rá – nem szokta megvédeni a karakterét a közösségi oldalakon.

Megértik a rajongókat

A sorozat körüli őrületről egyébként eltérően vélekednek, Nichols például a Comic Con jelmezeseiben sem talál semmi furcsát, halloweenkor ő is szeret beöltözni, jelmezt húzni. McBride azt mondta, ő

nem az a rajongó típus, de azért meg tudja érteni a sorozat híveit,

miközben James át is érzi a rajongásukat – ő gyerekként Steve Austinná, a bionikus emberré akart volna válni. (A The Six Million Dollar Man központi karakteréről van szó, a sorozat a hetvenes években ment az Egyesült Államokban – a szerk.)

Lennie James mint Morgan Forrás: AMC

„Van abban valami lenyűgöző, hogy az embereket mennyire összehozza a rajongás közös tárgya, úgy értem, közösségileg is nagy élmény lehet, ha a barátaiddal nézed meg a kedvenc sorozatod legújabb részét" – magyarázta James. Nichols erre így kontrázott: „Mi tulajdonképpen még őrültebbek vagyunk, mint a rajongóink, hiszen abból élünk, hogy nap mint nap beöltözünk valaki másnak, sőt még a személyiségét is felvesszük."

Van, aki már unja a témát

McBride feltűnő módon hallgatott a rajongásról szóló eszmefuttatások közben, majd egy ponton fel is csattant: „Igazán beszélhetnénk már valami másról! – mire a brazil kolléga rögtön meg is kérdezte tőle, hogy mit gondol Carolról, hisz nem egy tipikus hősnő. – Ó, imádom!" – lelkesült fel rögtön, majd folytatta:

Tudok vele azonosulni – ahogy szerintem a nézők közül is sokan –, mert olyan sok mindenen ment keresztül, és mindenből csak erősebben jött ki."

Austin Nichols mint Spencer Forrás: AMC

Kiderült, hogy a német kollégának pont Carol a kedvence, láthatóan aggódott azért, hogy a nőt ne öljék meg, erre McBride így reagált: „Robert Kirkman (a széria alapjául szolgáló képregények alkotója, az egyik producer – a szerk.) megígérte, hogy még sokáig benne leszek a sorozatban, de ezt fenntartással kezelem, mert annyi mindent mond, néha direkt hülyít minket. Akárhogy is alakul, már most hálás vagyok azért, ameddig eljutottunk együtt, Carol meg én."

Vagány halál, ha valakit Negan öl meg

És hogy Nichols miként érez azzal kapcsolatban, hogy a karaktere hamarosan meg fog halni, legalábbis a képregények szerint? Megkérdeztem, ezt válaszolta: „Remélem, csak a képregények szerint! Az egyébként egy igazán vagány halál, ami ott adatott Spencernek. (Negan felvágta a hasát egy késsel – a szerk.) Nem tudom, a sorozatban mi fog történni, de ha valakit Negan öl meg, az egy nagyszerű módja a távozásnak."

A The Walking Dead hetedik évadja október 24-én, 22 órakor érkezik meg a Fox magyar adására. New Yorkban a sorozat öt másik szereplőjével is egy asztalhoz ülhettem, Norman Reedus, Jeffrey Dean Morgan, Danai Gurira, Michael Cudlitz és Alanna Masterson is nyilatkozott az Origónak – ezeket az anyagokat később közöljük.