Ilyen szoros már rég volt a nézettségi verseny

Sztárban sztár
Vágólapra másolva!
A 42. héten – a korábbiakkal ellentétben – az X-Faktor-nak a teljes lakosságban is sikerült megelőznie a Sztárban sztár-t, igaz, csak nagyjából kétezer nézővel. A hét harmadik legnépszerűbb műsora is egymillió fölötti nézettséget hozott, az RTL Klub Híradó-ja nyilvánvalóan az október 23-i közvetítések miatt ugrott meg ennyire.  
Vágólapra másolva!

Viszonylag ritkán látni ilyen szoros nézettségi versenyt, mint ami a 42. héten volt, az X-Faktor szombati adására a teljes lakosságból 1 millió 128 ezren voltak kíváncsiak – miközben a vasárnap futó Sztárban sztár 1 millió 126 ezer nézőt vonzott.

A Sztárban sztár visszacsúszott a 2. helyre – a képen Muri Enikő mint Kóbor János Forrás: TV2

Fordult a sorrend is az élen, hiszen a korábbi hetekben az volt a jellemző, hogy a teljes lakosságban a Sztárban sztár nyert, az X-Faktor a 18–49-es célcsoportban volt jobb. Az ötven év alattiaknál maradt a korábbi helyzet, az RTL Klub tehetségkutatója ott is az élen végzett, a harmadik helyre viszont felkúszott az Éjjel-nappal Budapest.

Munkában az X-Faktor zsűrije Forrás: RTL Klub

A teljes lakosságban a harmadik az RTL Híradó vasárnapi adása lett – nyilván az október 23-i közvetítések miatt, hiszen a műsor egy rendes hétköznapon nemigen szokott 1 millió feletti nézőt érdekelni. Mutatjuk a húsz legnézettebb műsort, itt minden produkció a legnézettebb adásával szerepel:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Hozzá kell tenni, hogy az X-Faktor szombaton és vasárnap is ment az RTL Klubon, ebből a szombati adás volt a nézettebb, ami a Star Academy-vel ment egy időben – vasárnapra már rengeteg nézőt elszippantott a Sztárban sztár.

A hetet ezzel együtt is az RTL Klub nyerte, a heti átlagos közönségarányt tekintve 2,2 százalékpontot vert rá a TV2-re. A Duna TV 5,3 százalékkal lett a harmadik, a Cool kicsivel előzte meg az M1-et. Az ATV a Film+-szal teljesített egy szinten, a tízes lista végén a Mozi+ áll.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés