Heti nézettség bikinis nőkkel, trollokkal, orkokkal

Megvan a Miss Universe Hungary nyertese: Bódizs Veronika!
Vágólapra másolva!
Vasárnap este A Hobbit szörnyei összecsaptak a szépségkirálynői címre ácsingózó fiatal nőkkel. Visszatért pár RTL-es műsor a múlt héten, a válogatott barátságos meccsét pedig közel félmillióan megnézték.
Vágólapra másolva!

Az év 46. hetének legnézettebb műsora az X-Faktor lett, az RTL Híradó és a Barátok közt követi a listán. A Tények a negyedik lett, eztán megint RTL-es műsorok jönnek, a Fókusz, a közel egy év után visszatérő Keresem a családom, az Éjjel-nappal Budapest található mögötte. A Miss Universe Hungary választás vasárnap este futott a TV2-n, 681 ezren nézték átlagosan.

A legnézettebb film a héten A Hobbit harmadik része volt, a legkedveltebb heti sorozat a Szulejmán. A tavalyi számoknak örült volna a visszatérő Válótársak, de ezúttal csak a 18. helyre ért be a listán, félmillió alá csökkent a nézettsége. Tavaly még 860 ezren nézték a sorozat évadnyitó epizódját, most pedig alig több mint a fele, 483 ezer néző volt kíváncsi az első adásra.

A Duna TV legnépszerűbb műsora mostanában (hónapok óta) a Hegyi doktor, a múlt héten volt 528 ezres nézettsége is.

Forrás: Nielsen

A 18–49-es korcsoportban az első 13 helyen az RTL Klub műsorai vannak, az X-Faktor vezeti a listát, a Hobbit-film a második, a Barátok közt pedig a harmadik volt a múlt héten. A magyar-svéd barátságos futballmérkőzés, amely egyben Király Gábor és Juhász Roland búcsúmeccse volt, közel 12 százalékkal ment ebben a korcsoportban (teljes lakosságból 470 ezren követték).

--------------------

Ami a heti közönségarányokat illeti, őrzi első helyét az RTL Klub, 12,4 százalékkal ment a teljes lakosságban. A TV2 ezúttal 10,1 százalékot ért el, a Duna TV keveredett még 5 fölé. A középmezőny eleje igen sűrű, több kisebb csatorna van 3 százalék környékén vagy fölötte, ezek közül a Cool és a Film+ fért még be a top 5-be.

Forrás: Nielsen

18–49-ben 12,9-es közönségarányt ért el az RTL Klub, 6,5 százalékponttal verte a TV2-t. Több kábeltévé is elérte a 4 százalékot, vagy ment a fölé, így a Film+, a Cool, az RTL II, a Comedy Central és a Mozi+ i szépen ment.

18–59-ben méri magát a TV2-csoport, itt is hasonló a helyzet, az RTL Klub vezet, a TV2 a második, a Film+, Cool és RTL II után jön a Mozi+, és csak utánuk a Viasat3.