Tíz sorozat, amelytől búcsúznunk kellett 2016-ban

Castle
Vágólapra másolva!
2016-ban számos új tévés produkció is indult, több más szériának viszont búcsút kellett intenünk, aminek a sorozatrajongók biztosan nem örültek. Véget ért a Castle, A férjem védelmében, a Banshee és a Londoni rémtörténetek, de ez még korántsem a teljes lista. 
Vágólapra másolva!

Idén is több sorozatot kaszáltak el hirtelen, de akadtak azért olyanok is, amelyeket rendesen be tudtak fejezni, például A férjem védelmében vagy a Banshee is az alkotók szándéka szerint ért véget. Tíz olyan fikciós szériára emlékezünk, amely legalább három évadot megért, de jövőre már nem lesz képernyőn.

Felejthetetlen

Utolsó adás: január 22.
Évadok száma: 4

Poppy Montgomery a Felejthetetlen főszereplőjeként Forrás: AXN

A sorozatot egyszer már elkaszálták, a legelvetemültebb rajongók azonban petíciót írtak, üzenetekkel lepték el a Facebookot, így végül rábírták a gyártót a folytatásra, elkészült a harmadik és negyedik évad is. A történet egyébként egy nőről szólt, aki mindenre kiterjedő memóriájával segítette a rendőrség munkáját – az őt alakító Poppy Montgomeryvel exkluzív interjút közöltünk 2011-ben, pár évvel később A 100 legjobb nő a tévéből című cikksorozatunkban is megjelent.

A férjem védelmében

Utolsó adás: május 8.
Évadok száma: 7

Julianna Margulies nagyot ment a szereppel Forrás: AFP/Photo12

Julianna Margulies a Vészhelyzet után ezzel a sorozattal tért vissza a képernyőre 2009-ben, egy ügyvédnőt játszott, aki nehéz helyzetbe került, miután államügyész férjét börtönbe zárták korrupció miatt. A rajongóknak nem lehet okuk panaszra, a történet az alkotók szándéka szerint ért véget, februárban pedig már jön is a folytatás, a The Good Fight című testvérsorozat, amely Christine Baranski karakterére, Diane Lockhartra összpontosít.

Castle

Utolsó adás: május 16.
Évadok száma: 8

Beckett nélkül nem lett volna igazi a Castle Forrás: ABC

A tízes mezőnyből valószínűleg ennek a sorozatnak a megszűnését fájlalja a legtöbb magyar néző. A lezárás ráadásul eléggé összecsapottnak tűnt – miután a készítők csak a finálé előtt pár nappal értesültek arról, hogy lesz-e végül kilencedik évad, vagy sem, eleve kétféle befejezést készítettek az ominózus epizódhoz. Bizonyos szempontból mégis örülhetünk, hogy így ért véget a történet, hisz Stana Katic szerződését már amúgy sem újították volna meg, Beckett nyomozó nélkül pedig nem lett volna igazi a következő szezon.

Mike és Molly

Utolsó adás: május 16.
Évadok száma: 6

Melissa McCarthy karrierjének nagy lökést adott Forrás: CBS

A 2010-ben indult vígjátéksorozat két, súlyproblémákkal küszködő ember párkapcsolatát mutatta be az első randitól kezdve, a műfajnak megfelelően humoros formában tálalva. Ezzel a sorozattal kapták fel a női főszereplőt, Melissa McCarthyt, aki tavaly már a harmadik legjobban fizetett hollywoodi színésznő volt a Forbes szerint – ezzel együtt igen sajnálta, hogy a Mike és Molly véget ért.

Banshee

Utolsó adás: május 20.
Évadok száma: 4

Volt erőszak bőven a Banshee-ben Forrás: Cinemax

Nem a széplelkeknek készítették ezt a szériát, aki azonban nem riadt vissza a néha extrémen erőszakos jelenetektől, az bizonyára szívesen követte a furmányos történetet – egy volt fegyencét és szerelméét, akik megpróbáltak új életet kezdeni a címbeli kisvárosban, ehhez azonban sok mindenkit el kellett intézniük. A Cinemax szerencsére egyből a negyedik évad megrendelése után közölte, hogy az lesz az utolsó, így a készítők lezárhatták a sztorit.

Gátlástalanok

Utolsó adás: június 12.
Évadok száma: 5

Üzleti tanácsadókról is készülhet szórakoztató sorozat Forrás: Showtime

Vígjátéksorozat egy csapat üzleti tanácsadóról, akik gátlástalanságukkal és menő dumájukkal jobbára csak lehúzzák a tanácsra szoruló cégeket? Elsőre nem hangzik túl izgalmasnak, az eredetileg House of Lies címet viselő széria alkotói azonban kihozták a maximumot a témából. A főszereplő, Don Cheadle játékát a szakma is méltatta, Emmy-díjra négyszer, Golden Globe-ra háromszor jelölték, ebből egy alkalommal nyert is.

Londoni rémtörténetek

Utolsó adás: június 19.
Évadok száma: 3

A viktoriánus Londont idézte meg a Penny Dreadful Forrás: Showtime

Az Eva Green főszereplésével készült horrorsorozat a viktoriánus Londont, annak is a sötét és piszkos oldalát idézte meg. Már az eredeti cím, a Penny Dreadful is erre utalt, hisz alapvetően a 19. században megjelent folytatásos füzeteket nevezték így, amelyek között sok volt a horrortörténet is – ennek megfelelően a kor számos misztikus alakja is megjelent a sorozatban, jól megfért egymás mellett Drakula, doktor Frankenstein vagy éppen Dorian Gray.

A célszemély

Utolsó adás: június 21.
Évadok száma: 5

A célszemély kettőse Forrás: Viasat3

Christophen Nolan öccse, Jonathan Nolan J.J. Abramsszel közösen készítette ezt a sorozatot, amely egy titokzatos milliárdos (Michael Emerson) és az általa felbérelt egykori ügynök (Jim Caviezel) ténykedését mutatta be. A két férfi egy mindent megfigyelő, komplex számítógép segítségével mindig előre megneszelte, hogy milyen bűntények fognak történni New Yorkban, ezeket próbálta közösen megakadályozni.

Luxusdoki

Utolsó adás: július 6.
Évadok száma: 8

Nem volt rossz dolga a Luxusdoki főszereplőjének Forrás: USA Network

Számunkra rejtély, hogy ez a széria miként tudott nyolc évadot megérni, a sztori egyszerűségén kívül a korábbi befejezés mellett szólt volna az is, hogy a nézettség a harmadik, negyedik szezontól kezdve gyakorlatilag folyamatosan csökkent. A történet amúgy egy orvosról szólt, akit tévesen okoltak egy befolyásos beteg haláláért, így inkább elszegődött egy gazdag környékre „luxusdokinak”.

Született detektívek

Utolsó adás: szeptember 5.
Évadok száma: 7

A Született detektívek párosa Forrás: Viasat3

Az eredetileg Rizzoli & Isles címet viselő sorozat nézettsége is elég hektikus volt, a fináléra azonban így is össze tudott szedni 5,3 millió nézőt az Egyesült Államokban. A Bostonban játszódó történet két főszereplője Jane Rizzoli nyomozó (Angela Harmon) és Maura Isles (Sasha Alexander) igazságügyi orvosszakértő volt, akik közösen oldottak meg különféle bűnügyeket, egyébként pedig a legjobb barátnők voltak annak ellenére is, hogy teljesen eltérő volt a személyiségük.

Szavazzon!

Önnek melyik sorozat fog a legjobban hiányozni?