Igen különös véget ért a heti nézettségi verseny

tévé, tévézés, néző, tv, televízió
Vágólapra másolva!
2017. első hetében nem mindennapi helyzet állt elő a nézettségi versenyben, az élen ugyanis az RTL Klub Híradó-ja végzett, a teljes lakosságban egyedül ez a műsor vonzott egymillió feletti nézőt. A dobogóra felfért még a Fókusz és a Barátok közt, a TV2 először a negyedik helyen szerepel a Tények-kel.  
Vágólapra másolva!

Az első heti nézettségi eredményeken látszik, hogy a nagyobb csatornák közül sehol nem futott saját gyártású, nagyszabású showműsor, a listán az első ilyen jellegű produkció a Super TV2-n látható Sztárban sztár + 1 kicsi, amely a teljes lakosságban a hatodik lett. A korábban sokszor taroló Barátok közt sem tudta megszerezni az első helyet, így szokatlan helyzet állt elő.

Régen láttunk már olyat, hogy a heti nézettségi versenyben egy hírműsor lett volna az első, márpedig most pontosan ez történt: a teljes lakosságban és a 18–49-es célcsoportban is az RTL Híradó végzett az élen, az előbbi kategóriából 1 millió 111 ezer ember volt kíváncsi a vasárnapi adásra.

Mutatjuk a húsz legnézettebb műsort a teljes lakosságban, itt minden produkció a legnézettebb adásával szerepel:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

A 18–49-es korosztálynál volt némi változás az élbolyban, ott a Barátok közt feljött a második helyre, a harmadik pozíciót pedig az Éjjel-nappal Budapest szerezte meg, a Fókusz csak a negyedik lett.

A csatornák versenyéből az RTL Klub került ki győztesen, a heti átlagos közönségarányt tekintve 0,6 százalékpontot vert rá a TV2-re. A Duna TV 5,8 százalékkal lett a harmadik, miközben a Super TV2 hajszállal előzte meg a Film+-t, az ATV pedig az RTL II-vel játszott döntetlent.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés