Meghalt Rose Marie színésznő

2008 Backlot Film Festival - Tribute To Carl Reiner PUBDATE_2008_04_06_??_??_??
CULVER CITY, CA - APRIL 05: Actress Rose Marie attends the 2008 Backlot Film Festival Tribute to Carl Reiner on April 5, 2008 in Culver City, California. (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Meghalt Rose Marie amerikai színésznő, akit közel 80 filmben és sorozatban láthattunk, háromszor jelölték Emmy-díjra.
Vágólapra másolva!

94 éves korában a kaliforniai Van Nuysben halt meg Rose Marie, aki az IMDb szerint 77 filmes és tévés produkcióban közreműködött.

1963 és 1966 között háromszor jelölték Emmy-díjra a The Dick Van Dyke Show-ban nyújtott alakításáért, itt azonban nemcsak színésznőként, de íróként is kivette a részét a munkából.

Rose Marie 2008-ban Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Több hasonló varietéműsorban, a The Bob Cummings Show-ban, a The Doris Day Show-ban is megfordult, majd a S.W.A.T. eredetijében, az 1975-ös sorozatban is több epizódban számítottak rá.

Vendégszerepelt a Kojak-ben, a Petrocelli-ben, a Szerelemhajó-ban, a Remington Steele-ben, utolsó munkájaként – 2013-ig – A Garfield-show-ban kölcsönözte a hangját különféle karaktereknek.

A rajongókkal aktívan tartotta a kapcsolatot a közösségi oldalakon, még halála előtt pár órával is posztolt a Las Vegas-i Flamingo Hotel 71 évvel ezelőtti megnyitásáról: