Majdnem kiesett a versenyből a Séfek séfe egyik nagy esélyese

Séfek séfe
Vágólapra másolva!
Mindhárom csapat három taggal indult neki az utolsó versenyhétnek, a hétfői adás végén Vombeg Frigyes csapata fogyatkozott meg.
Vágólapra másolva!

A Séfek séfe utolsó hetében a kékek és a pirosak csaptak össze a második fordulóban, mivel a feketék bizonyultak a legjobbnak a hétfői versenynapon.

A zsűriértékelése alapján Zalán lett a nap legjobbja, Balázs a második helyen végzett, búcsúzni pedig Istvánnak, Vomberg Frigyes csapattagjának kellett a gasztro-tehetségkutatóból. Váradi Roland kezdetben esélyesnek tűnt a fődíjra, de nem először állt az utolsók közt az eredményhirdetésnél.

A Séfek séfe hétfői versenynapjának legjobbja Zalán lett Forrás: TV2

Pénteken véget ér a verseny

Pénteken kiderül, ki lesz a Séfek séfe, ki viheti haza a tízmillió forintos fődíjat és a franciaországi Paul Bocuse Intézet 3 hetes szakmai kurzusát.

A legtehetségesebb hat versenyző jut be a csütörtöki elődöntőbe, ahol a műsor séfjei már nem segíthetnek csapattagjaiknak.

Az első kör után Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András vakon kóstol, a leggyengébb étel készítője pedig azonnal búcsúzik. A második feladatnál három kóstoló érkezik melléjük, olyan vendégséfek, akik a magyar gasztronómia meghatározó alakjai, akik hozzájuk hasonlóan vakon kóstolva mondanak majd véleményt a versenyzők ételeiről.

Forrás: TV2

Palágyi Eszter a világ kevés Michelin-csillagos női séfjeinek egyike, a fine dining jeles képviselője. Pesti István rendkívüli precizitásáról híres, szintén Michelin-csillagos séf, aki tavaly a legjobb hazai konyhafőnök díját is elnyerte. A séf 30 éve van a pályán, sokan úgy vélik, hogy ő a legszebben tálaló magyar szakács. Mizsei János a feltörekvő generációt képviseli, a séftitánként emlegetett, ifjú szakács 2014-ben, 22 évesen elnyerte az év fiatal tehetsége címet. A hat séf dönt arról, ki az a három séfjelölt, aki pénteken megküzdhet a fődíjért.

A döntőben kétórás feszített munka vár a legjobbakra.

A versenyzők három fogásos menüjüket korábbi csapattársaik segítségével készítik majd el, séfjeik pedig már csak szurkolhatnak tanítványaiknak. A Séfek séfe fődíjáról a hazai gasztronómiai elit meghatározó alakjai döntenek majd, Pintér Katalin, az Onyx és a Gerbeaud cukrászdalánc tulajdonosa; Nyíri Szása, séf és az Aranykaviár étterem tulajdonosa; Dudás Szilárd, az Anyukám mondta étterem tulajdonosa; Nemesvölgyi Attila, a Babka étterem tulajdonosa; Palotás Péter séf, halszakértő, a PLP seafood tulajdonosa; Herczeg Zoltán gasztronómiai szakértő valamint Harmath Csaba borszakértő, gasztronómiai szakértő, étteremkritikus.