Véget ért a Séfek séfe, elvitték a tízmilliós fődíjat

Séfek séfe
Vágólapra másolva!
A Séfek séfe döntősei mind kitettek magukért az utolsó versenynapon, hogy meggyőzzék a magyar gasztronómia elismert szakembereit, és mentor séfjeiknek bizonyítsanak. Tatai Róbert, Szendrei Bence és Czifra Zalán küzdött a tízmilliós fődíjért,  3 fogásos menüvel kellett készülniük.
Vágólapra másolva!

A fekete csapatból ketten, Robi és Szandokán, a kékből pedig Zalán került be a Séfek séfe döntőjébe, így Wolf András és Krausz Gábor izgulhatott az utolsó napon, Vomberg Frigyes már lazábban figyelhette az eseményeket.

Forrás: TV2

A döntősök 3 fogással készültek, ezeket sorban tálalták a magyar gasztronómia ismert szakembereinek. Ezúttal séfjeik végig figyelték, hogy dolgoznak a konyhában, és hogy irányítják a segítségül kapott korábbi csapattársaikat, de a döntéshozók ezúttal is vakon értékeltek.

Forrás: TV2

A kékek jól működtek együtt, az elődöntőből kiesett Roland és Tibor szépen segítette Zalánt, de Szandokánnak nem igazán tudott segíteni Ádám és Sára, sőt, inkább hátráltatták a versenyben: folyton segítséget kértek tőle, nem találták az alapanyagokat, és egy fontos elem is ki is borult a tálaláskor. Robinak sem volt egyszerű dolga, mert Christian nem tudta felvenni a pörgést, de Barbi ügyesen dolgozott a kezei alá.

Forrás: TV2

A séfjelöltek sorsáról Pintér Katalin, Nyíri Szása, Dudás Szilárd, Nemesvölgyi Attila, Palotás Péter séf, Herczeg Zoltán és Harmath Csaba döntött, de nem volt könnyű dolguk: mindhárom döntős kitett magáért, keményen küzdöttek a több hetes versenyfolyam és a kétórás döntő alatt.

A zsűri először az előételt, majd a főtételt és a főételt kapta meg a futószalagon, végül pedig döntöttek: Wolf András csapatának tagja,

Tatai Róbert lett a Séfek séfe legjobbja, ő vitte haza a tízmilliót.

"Sose gondoltam, hogy idáig menetelek" - mondta a végén, a legnehezebb pedig az volt neki a verseny alatt, hogy folyton bizonyítani akart. Mentora azt mondta, a kiegyensúlyozottsága is kellett ahhoz a tehetsége mellett, hogy megnyerte a gasztro-tehetségkutatót, a győzelmet pedig nem csak a döntőben nyújtott teljesítményével érdemelte ki.

Forrás: TV2