Nézzen bele a Carrie Fisher–Debbie Reynolds-dokumentumfilmbe!

Debbie Reynolds, Carrie Fisher, Screen Actors Guild 2015
Fisher és Reynolds tavaly januárban egy díjátadón
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban többször is írtunk, az HBO haláluk előtt nem sokkal forgatott a két sztárral, anyával és lányával. Az ez alapján készült Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynoldsot néhány fesztiválon már bemutatták, hamarosan pedig a nagyközönség is láthatja.
Vágólapra másolva!

A dokumentumfilmet – az eredeti, márciusi premierről szóló tervektől eltérően – már január 7-én, este 8-kor sugározza az amerikai HBO, addig is azonban megnézhetünk belőle egy bő egyperces részletet, amelyben Fisher a konyhában tüsténkedik, majd az ételt átviszi édesanyjához, aki – jellemzően közeli kapcsolatukra – a közvetlen szomszédjában lakik.

A rövid jelenet végén a Csillagok háborúja sztárja még beszól egyet viccesen Reynolds „retró" mobiltelefonjára.

A doku java részét 2014–2015 folyamán forgatták a sztárokkal: az alkotók az azt megelőző hónapokat mutatják be, amikor Debbie Reynolds 2015-ben életműdíjat kapott a színész szakszervezettől, illetve amikor Fisher a Star Wars: Az ébredő Erő-beli visszatérésére készült – ezen keresztül pedig a szórakoztatóiparban tevékenykedő anya-lánya páros különleges és összetett kapcsolatát boncolgatják.

Fisher és Reynolds az említett díjátadón Forrás: Ethan Miller / Getty Images North America / AFP

Carrie Fisher 2016. december 23-án kapott szívrohamot egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőjáraton (családjához igyekezett, hogy együtt töltsék a karácsonyt), majd 27-én belehalt a történtekbe. Debbie Reynolds szó szerint és átvitt értelemben is lánya után halt: temetése szervezése közben kapott stroke-ot, mindössze egy nappal Fisher távozása után.