Fenyő Iván keményen beszólt Kasza Tibinek és Majkának

Fenyő Iván  Interjú 2014
Néhány éve írt egy könyvet Észlelések címmel, spirituális gondolatokat is megosztott benne
Vágólapra másolva!
Fenyő Iván kiakadt azokon a sértő kommenteken, amiket egy Vekerdy-cikk alatt látott, nem érti, hogy miért bánnak tiszteletlenül a pszichológussal a netezők, miközben Kasza Tibi vagy Majka "bugyuta, bárgyú, fájó tompaságú vicceit" követik, kedvelik.
Vágólapra másolva!

A színész azt írja, teljesen ledöbbent azon, amit a trollok művelnek egy értelmes cikk alatt, és nem érti, hogy miért követik annyian az olyanokat, akik – szerinte – alpári módon üzengetnek, vagy nem túl minőségi bejegyzéseket osztanak meg az oldalon.

Fenyő Iván kiakadt, üzent Majkának és Kasza Tibinek Fotó: Polyak Attila - Origo

"Kasza Tibié az egyik legkövetettebb magyar celeb-Facebook-oldal, amivel még egy tévéshow fél epizódja is foglalkozik, hogy bemutassa, hogy ő hogyan és miként posztol bugyuta, bárgyú, fájó tompaságú vicceket, vagy hogyan osztja meg minőséggel, mondanivalóval sokat nem törődve, rendszeresen, csak az érte kapott pénz miatt, egy-egy hírfelület primitív, ostoba, felszínes, bóvli cikkeit. Valóban elgondolkodhatunk azon, hogy itt valami nagyon fura irányba megy. Itt valamit nagyon benéztünk, emberek" – írja.

Posztjával nem akarja bántani az érintetteket, úgy véli, ők "önmagukban még aranyos, jó, és szeretni való emberek is", pont ezért dühíti, amit képviselnek sokszor. Szerinte Kasza Tibi tehetséges fotós, az énekléssel azonban fel kéne hagynia, Majkát pedig olyannak látja, aki a jég hátán is megél, és akár jól is vezethetne műsort, "ha egy picivel több alázatot gyakorolna néha maga az ügy iránt is".

Majkát sem kímélte Fotó: Mudra László - Origo

"Időtálló szövegeket is tudna írni, ha megkérnénk, hogy ne pöffeszkedjen feleslegesen, talán kompenzálva belső kicsiségét, és tekintsen el a mások által középszerűen megírt és azoktól megvett alap-gagyi groove-októl" - írja a rapperről.

Azt írja, hatalmas a felelőssége annak, aki ekkora közösségnek üzen, nem mindegy, ki milyen értékrendet képvisel, miként nyilvánul meg, milyen munkát vállal és mihez adja a nevét.

Kasza Tibinek is üzent Forrás: Kasza Tibi / Facebook

"Ezt hol kéne tanítsuk a sztárjainknak? Ugyanis hatsz az emberekre. De ezekkel mit? Merrefelé hatsz? Merre vezeted őket ezzel? Mit mutatsz nekik? Milyen példával élsz? A csillag (star - sztár) azért csillag, hogy fel lehessen nézni rá az éjszaka sötétjében, és az világítson tündökölve az útjukat elvesztett embereknek. Hogy eligazodjanak. Nos, ezzel mit mutatsz? Figyelsz egyáltalán, hogy mit, milyen szintet és milyen utat mutatsz? Dolgozol magadon, hogy egy viszonylag előrevivő utat tudj mutatni? Szép jó reggelt! És tudom, hogy az ízlés, a stílus a neveltetés által magunkkal hozott kincsek, valamint a valódi minőség, igazi értékek észrevétele és ezekre való igény nem tanulható igazán, de hát tényleg. Fejlődés! Igényesség! Egy picit csak.

ahol még itt tartunk. Ne nyomjátok már még lejjebb a színvonalat, srácok! Inkább segítsetek már felhúzni azt valahogy, ember! Ébresztő van! - jó reggelt kívánok, Európa, kultúra, ízlés, kifinomultság, intelligencia, felelősség/vállalás, tudatosság, értékrend, példamutatás, eredetiség, összetartás és Magyarország! – üzeni nekik, majd zárásként hozzáteszi, hogy ez csak egy vélemény, ő is tévedhet, mint bárki más.