Tíz éve ért véget a Maffiózók – mi lett velük azóta?

James Gandolfini, új kép
PARK CITY, UT - JANUARY 22: Actor James Gandolfini of the film "In The Loop" poses for a portrait at The Lift during the 2009 Sundance Film Festival on January 22, 2009 in Park City, Utah. (Photo by Matt Carr/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Épp tíz éve ért véget a tévétörténet egyik legmeghatározóbb sorozata, a Maffiózók. A manapság annyira divatos feltámasztási láz (A szökés, Twin Peaks, Will és Grace és társaik) nyilván nem fenyegeti a Soprano-klánt, hiszen az abszolút főszereplő nélkül erősen kétséges lenne a folytatás sikere. Merre járnak a főbb arcok, és mi lett a jó öreg Tonyval?
Vágólapra másolva!

James Gandolfini

A tévétörténelem egyik legvitatottabb, legemlékezetesebb zárását produkálta a Sopranos: mint sokan emlékeznek, a család egy része étteremben várakozik, jönnek-mennek körülöttük az emberek, benyit egy gyanús alak, Tony felnéz, majd elsötétül teljesen a kép. A rajongók nem sokat, csak éveket vitatkoztak azon, hogy mi történhetett, kinyírták a családfőt, vagy csak Meadow toppant be, akinek gondja volt a parkolással?

James Gandolfini Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Getty Images

A színész sajnos 2013-ban, 51 éves korában elhunyt, nélküle pedig eléggé kétséges lenne egy Maffiózók-folytatás. James Gandolfini Rómában vakációzott, amikor szívroham érte. 1999 és 2007 között játszott az HBO-sorozatban, ezért az alakításáért három alkalommal is elnyerte az Emmy-díjat. 26 évi karrierje során több mint negyven filmben szerepelt, köztük a Tiszta románcban, a Szóljatok a köpcösnek!-ben, A mexikóiban, illetve a Zero Dark Thirtyben. Életéről itt olvashat hosszabban.

Edie Falco Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dia Dipasupil

Edie Falco

Az egykori Carmela Soprano, aki a gazdagságért cserébe elég sokat eltűrt pocakos férjétől, 2007-2008-ban A stúdió című sorozatban játszott, majd a Jackie nővér 80 részében alakította a főszereplőt – ezzel el is ment öt-hat év.

Lorraine Bracco Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jamie Mccarthy

Lorraine Bracco

Sorozatokban volt kisebb-nagyobb szerepe, és külön érdekesség, hogy miután egy maffiózónak volt a terapeutája, egy olyan szériában volt narrátor, amelynek az volt a címe, hogy Maffiózóhoz mentem feleségül. A magyar nézők leginkább a Született detektívekben láthatták, 2010 és 2016 között 105 epizódban játszott.

Michael Imperioli Forrás: AFP/2016 Getty Images/Charley Gallay

Michael Imperioli

Sokak kedvence volt Christopher Moltisantiként a sorozatban, de utána sem veszítette szem elől a tévéző, egy rakás sorozatban játszott: Life On Mars, Detroit 1-8-7, de még a Kaliforgiában is megfordult, 11 részben volt látható David Duchovny mellett. Mostanában a Luciferben és a Zsaruvérben láthatták a sorozatkedvelők.

Steve Van Zandt Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mike Coppola

Steven Van Zandt

A jó öreg Silvio Dante! Alapvetően zenészember, úgyhogy inkább színpadon keresse őt a rajongó, de ez nem akadályozta meg abban, hogy főszerepet vállaljon egy igen jópofa sorozatban, amelyet kifejezetten rá írtak. A Lillyhammerben jóformán saját karakterét vihette tovább, ugyanis az USA-ból elmenekült maffiózót alakított, aki Norvégia egy befagyott vidékén kezd új életet, fura pulóveres, elég bárgyú figurák között keménykedik.

Tony Sirico Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jamie Mccarthy

Tony Sirico

Paulie 'Walnuts' Gualtieri volt 86 részben, karakteres szereplője volt a sorozatnak. Őt eléggé szem elől veszítette a sorozatipar – ott volt egy picit a Chuckban, a Médiumban és a már említett Lillyhammerben, a Family Guy négy részében szinkronizált, de nagyjából ennyi.

Robert Iler Forrás: Getty Images/FilmMagic/2012 Mindy Small

Robert Iler

Ő alakította Tony fiát, és nem tűnt olyan ragyogóan tehetségesnek, de azért egy tisztes karriert összehozhatott volna ilyen múlttal. 2007 óta sajnos csak az Esküdt ellenségekben volt egy kis szerepe, meg a Four Kingsben játszott három részben, de ebből egy percet sem láttunk.

Jamie-Lynn Sigler Forrás: AFP/2017 Getty Images/Neilson Barnard

Jamie-Lynn Sigler

A csodálatos Meadow! Biztos csaptuk volna neki a szelet kamasz fiúként, egészen addig, míg ki nem derült volna, hogy az apja egy maffiózó, aki szemrebbenés nélkül elteszi láb alól azt, aki nem szimpatikus neki. Neki tisztes karrier jutott, volt az Így jártam anyátokkal sorozatban, a szintén ragyogó Törtetőkben, a Ki ez a lány?-ban, az Apaütőkben, persze filmek mellett.

Drea de Matteo Forrás: Getty Images/2016 Michael Tullberg

Drea de Matteo

Imádtuk Adrianaként, de a jelek szerint nem csak mi rajongtunk érte, a szakma is elismerte kvalitásait, mert elhalmozták szerepekkel. Ott volt a Joey-ban, ki ne emlékezne rá, parádézott a Született feleségekben. Egy halom ismert sorozatban volt epizodista (Miami helyszínelők, Kaliforgia), később pedig a komédiák után egy kemény, drámai szerepet kapott a Kemény motorosokban, egy volt drogos anyát alakított, akinek közös gyereke van a főszereplővel. Mostanában a Shades of Blue-ban látható.

Nincs még vége, lapozzon!