Megvan minden idők egyik legizgalmasabb hotelszobája

104-es szoba
Vágólapra másolva!
Az HBO-féle 104-es szoba olyan népszerű, hogy öt rész után már meg is kapta a második évadot.
Vágólapra másolva!

Már meg is rendelte az HBO a Duplass-testvérekhez köthető Room 104 folytatását, a második évadot. A csatorna vezetői szerint a készítők ragyogó mesemondók, a formátumban pedig végtelen lehetőség van még.

Forrás: HBO

Az átlagos néző nem is gondolná, hogy érdekes lehet egy olyan sorozat, amely kizárólag egyetlen szobában játszódik (pedig a Terápia sem gyakran csatangol el, mégis izgalmas tud lenni). A 104-es szoba mindig ugyanaz, ugyanabban a szállodában, legfeljebb egy kicsit változik az ágyhuzat, a dekoráció, a függöny. Amik érdekesek benne, azok persze a lakók – senki sem láthatja, milyen furcsaságok zajlanak benn, kivéve persze a nézőt.

104-es szoba Forrás: HBO

A 12 epizódos első évad július végén startolt, itt méltattuk hosszabban. A mélypontot jelentő harmadik rész után feltámadt a sajátos hangulatú sorozat, a negyedik epizód torokszorító, igen megható volt, az ötödik pedig egészen különös darab: ki gondolná, hogy érdekes tud lenni egy fickó, amint 25 percen át telefonál? Pedig képileg nem sok minden történik ebben a részben, és egyetlen fiatalembert nézünk végig, mégis a történet, főleg annak vége sokaknak emlékezetes marad.