Volt értelme feltámasztani? 1. rész: Charlie angyalai

Charlie angyalai
Vágólapra másolva!
2017-ben, közel harminc év után feltámadt a Dinasztia, folytatódott a Twin Peaks, tíz év után kapott új évadot a Will és Grace, 2018 januárjának végén pedig megrendelték a pilotot a Bűbájos boszorkák új verziójából, amely a hetvenes évek helyett napjainkban fog játszódni. Friss hír, hogy tizenhat év után feltámad az egykor kedvelt tinisorozat, a Roswell, és dolgoznak a Miami Vice rebootján is. Világosan látszik, hogy a hollywoodi tévéipar továbbra is szívesen nyúl vissza egykori sikerekhez, sok az évtizedes hibernáció utáni folytatás, vagy újragondolt széria. Cikksorozatunkban visszanézünk és megvizsgáljuk, hány volt sikeres ezek közül az elmúlt 8-10 évben. Előre szólunk: nem sok.
Vágólapra másolva!

Az eredeti

A magyar tévézők egyik kedvenc krimije volt a nyolcvanas években, egy szegényebb időszakban, amikor még nem lehetett 2-300 sorozatot nézni magyar tévéken. Eredetileg 1976 és 1981 között futott, 110 epizód készült a nyomozólányok izgalmas kalandjaiból. Sokan Farrah Fawcetthez kötik a szériát, de érdekes lehet, hogy ő az öt évadból csak az elsőben volt alapszereplő, mint Jill Munroe, majd vendégszerepben tért csak vissza: 29 epizódban játszott, nem úgy, mint Jaclyn Smith vagy David Doyle, aki 110-ben.

Forrás: ABC

A sorozatból később film, videojáték és képregény is készült, a világ számos pontjára eladták, popkulturális hatása is volt, több – női főszereplős – akciósorozat vagy krimi készítőjét inspirálta.

A másolat

A Cameron Diaz, Drew Barrymore és Lucy Liu főszereplésével készült filmet itthon is el lehet csípni havonta egyszer valamely kábeltévén, de nem véletlen, hogy a remake sorozatot elsüllyesztették. 2011-ben jött el az ideje, hogy ezt az erős brandet leporolja az ABC, és tévéképernyőre küldje, három új, ugyancsak mutatós angyallal. Játszott benne Annie Ilonzeh, Minka Kelly és Rachael Taylor, de a 8,7 millió nyitás után a harmadik részre 6 millió alá esett a nézettség (teljes lakosságban, USA).

Négy rész után jött a fájdalmas, de legalább gyors kasza, majd még három, már felvett, megvágott epizódot is leadott a csatorna. Az AXN vette meg itthon, de mire elkezdték a szinkront, addigra már el is bukott kinn a próbálkozás.

Forrás: [origo]

A kritika nem szerette, szerény színészi játékot emlegettek, kiemelve a kémia hiányát: utólag könnyű okosnak lenni, de ezért kár volt feltámasztani az angyalokat, csak rontottak a televíziós mítoszon.

Cikksorozatunk 2. részével február 4-én jövünk.