Meghalt Marty Allen komikus

Jerry Lewis Memorial In Las Vegas GettyImageRank1 MEMORIAL People HORIZONTAL SMILING USA Nevada Las Vegas One Person ACTOR COMEDIAN ARRIVAL Photography Memorial Event Jerry Lewis - Comedian Arts Culture and Entertainment Human Interest PORTRAIT Celebritie
LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 04: Comedian/actor Marty Allen arrives at a memorial for Jerry Lewis at the South Point Hotel & Casino on September 4, 2017 in Las Vegas, Nevada. Lewis died on August 20, 2017, at his home in Las Vegas at age 91. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Meghalt Marty Allen, az ötvenes, hatvanas évek kiváló amerikai komikusa.
Vágólapra másolva!

95 évesen tüdőgyulladásban halt meg Marty Allen, akit az Allen & Rossi nevű komikus duó egyik tagjaként egész Amerika ismert az ötvenes, hatvanas években.

Marty Allen tavaly szeptemberben Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ethan Miller

Allen partnerével, a 2014-ben elhunyt Steve Rossival a kaszinók és bárok állandó előadója volt, ez akkoriban azt jelentette, hogy Dean Martinnal, Frank Sinatrával, Elvis Presley-vel osztoztak egy színpadon.

A duónak számos tévés szereplése is volt, a legendás The Ed Sullivan Show-ban 44-szer léptek fel – azokban az adásokban is, amelyekben a Beatles –, a The Tonight Show-nak, a The Merv Griffin Show-nak is rendszeres vendégei voltak. Íme, egy műsorszámuk:

Allent színészként is láthattuk több mint húsz sorozatban és filmben, feltűnt a Joey és a bálná-ban, a Fantomkép-ben, az Ágyúgolyófutam 2-ben.