Erőre kapott, izgalmasabb lett a Walking Dead

2018.03.23. 15:00

Ha már leírtuk többször, hogy erősen csökken a nézettség, és unalomba fullad, egyre laposabb a sztori, akkor jegyezzük meg azt is, ha erőre kap a nyolcadik évét taposó zombisorozat. Spoileres folytatás!

Valamit javított az összképen a Walking Dead legutóbbi epizódja, a The Key, és nem csak mi éreztük így: 2017 októbere óta nem pontoztak ilyen jól egy epizódot az IMDb-n. A sorozat nyolcadik évadjában akció akciót követett, de olyan pontszámok születtek a nézőktől, mint 6,3, illetve 6,1: fárasztó, önismétlő volt gyakran, kiszámítható fordulatokkal, még szerencsétlen Carl likvidálása sem izgatta fel különösebben a zombivadászatban megfáradt rajongókat. A március 11-i epizód 7,4 pontja után a mostani 8,6 kiemelkedő, az évad eddigi legjobbja.

Forrás: AMC

Ehhez pedig leginkább az kellett, hogy Rick megint tökös és elszánt legyen, utánaeredjen a túl magabiztos Negannek, és vele töltsön 10-20 feszült percet egy kihalt épületben, bújócskázva, nagy okosságokat megosztva. Végre volt izgalom, feszültség a képernyőn (bár azt sejthettük, hogy egyik fontos karakter sem hal meg), de azért feljegyezhettük ezredik logikátlan lépésként, hogy Rick kilőtt vagy ezer golyót egy felfordult gépjárműre, mint egy megrögzött, mániákus militarista, hebrencs kiskamasz, aki egy év után kap fegyvert a kezébe – hogy aztán ne maradjon semmi lőszere akkor, amikor már az ősellenség közelében van. Okos ember nem tesz ilyet, akkor sem, ha a másik fél okolható közvetve fia haláláért.

Forrás: AMC

A Negan – azaz vezérük - nélkül maradt, ostromra készülő Megváltók kis csapatában is történtek izgalmas dolgok, lesz még ott jajveszékelés, Maggie és Michonnne pedig három fura alakkal találkoztak, köztük egy olyan nővel, aki inkább néz ki egy enyhén modoros, kimért budapesti iskolaigazgatónak, mint egy túlélőnek, sok évvel a nagy zombiapokalipszis után. Mutatjuk a képen, nem csoda, hogy hanglemezeket kért, és nem egy géppuskát:

Forrás: AMC

A felettébb gyűrött Negan sem a túlvilágon vagy a dohos pincében ébredezett, hanem olyan nőnek a kocsijában (fejéhez szegezett revolverrel), akit szeretett volna elkerülni – azaz a végén is volt még egy fordulat. Soha rosszabb epizódot, maradjunk ennyiben.

Friss cikkeink