Ambrus Attilát többször megszívatták a reptéren

Ambrus Attila a műhelyében. Ambrus Attila Viszkis rabló Ambrus Attila, aka. Viszkis rabló a műhelyében Dunaharasztiban. Újságíró: Kóbor Hanna
Ambrus Attila, aka. Viszkis rabló a műhelyében Dunaharasztiban. Újságíró: Kóbor Hanna
Vágólapra másolva!
Bár Ambrus Attila már rég leülte a rá kiszabott börtönbüntetést, máig szembesítik viselt dolgaival.
Vágólapra másolva!

Ittas vezetés miatt vették el a jogosítványát nemrég, így újra szembesült azzal, hogy - mint mondja - a hatóságoknál ő még mindig más bánásmódban részesül.

"Amikor rabosítani vittek, 50 oldalnyi dokumentumot toltak elém, hogy írjam alá. De mi köze az ittas vezetésnek ahhoz, hogy én hány bankot raboltam ki?

hogy arra a 700 méterre két pálinka után autóba ültem, de az, hogy az egész életemet alá kell írni, és a bíró elé majd odatolják, hogy anno hány évet ültem, az már nekem is sok" - mesélte a Borsnak.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A lapnak azt is mondta, hogy benne van a rendszerben, és mindenki el akarja kaszálni. "Ha például külföldről jövök haza, a repülőtéren is mindig félreállítanak és az jár a fejükben, hogy már megint épp mit loptam. A rendszerük alkalmatlan arra, hogy percek alatt megállapítsák, hogy körözés alatt állok-e vagy sem, és 66 emberrel kell egyeztetniük, hogy Ambrust beengedhessék az országba. Amikor az ember folyamatosan ezeket kapja, akkor mindig elgondolkodik, hogy biztos érdemes megjavulni, jó embernek lenni?"