Terence Hill elmondta, mit gondol a magyarokról

Terence Hill
Vágólapra másolva!
A színész a Nevem: Thomas című filmet promotálva jött Magyaroszágra, de nem először jár itt.
Vágólapra másolva!

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti olasz színész már 79 éves, októberben jön a magyar mozikba újabb filmje, a Nevem: Thomas. Ennek népszerűsítése végett ugrott be a Fem3 stúdiójába Bud Spencer régi nagy barátja. „Én voltam az okos, ő meg az őrült” – jellemezte kapcsolatukat ma reggel.

Forrás: Instagram / Terence Hill

Budapest tetszik neki. „Szeretek itt lenni, ma reggel is volt egy interjúm gyönyörű helyszínen, a Duna mellett. Egy barátom szép magyar lányt feleségül, akkor két hetet már voltam itt, körbejártam mindent, elmentünk a karácsonyi vásárba is” – emlékezett. „Nagyon meleg fogadtatást kaptam, különleges itt minden. Barátságos, melegszívű emberek a magyarok” – vélekedett.

Kedvenc filmje a sok kultikussá lett darab közül a Call me Trinity, persze ez is Bud Spencerrel együtt készült, magyar címe Az ördög jobb és bal keze. „Nagyon jó volt a forgatókönyv, nagyon jó a partner, minden összejött" – emlékezett.

Forrás: Terence Hill / Instagram

Az Isten megbocsát, én nem! 1967-ben bemutatott spanyol közreműködéssel is készült olasz westernfilm volt igazán az első közös munkájuk, amely leginkább Bud Spencer és Terence Hill első olyan közös filmjeként jelentős, melyben művésznevükön szerepelnek: Hill a Fem3-ban elmondta, hogy véletlenül kerül be, egy sérülés miatt visszalépett egy színész. Ennyin múlik néha, összeáll-e, találkozik-e két ember a világban, akik aztán remek filmeket hagynak maguk után.

Nem hitték, hogy ilyen őrület lesz

Újréti László hangját szereti, Terence Hill szerint közel van az övéhez. A magyar színész is benn volt a stúdióban, elmesélte, hogy az első Spencer-Hill filmet itthon 1980 körül szinkronizálták, és amikor először látták (talán a Különben dühbe jövünk lehetett) gyerekfilmnek tűnt nekik. Akkor nem gondolták Bujtor Istvánnal, Bud Spencer gyakori magyar hangjával, hogy ez ekkora siker lesz, de nagyon bejött a magyar mozikban.

Forrás: Terence Hill / Instagram

Újréti akkor döbbent meg először, akkor találkozott azzal, hogy komoly a rajongótábor mérete, amikor sok-sok éve elment egy fanklub találkozójára, és ott mászkált egy külföldi férfi, akin két nagy, színes, igényes tetoválás díszelgett: egy Terence Hill és egy Bud Spencer portré.

Pár éve interjúztunk Bud Spencerrel, a cikket itt találja.