Meghalt Mary Kay Stearns

Mary Kay Stears és a férje a Mary Kay and Johnnyban
Vágólapra másolva!
Meghalt Mary Kay Stearns, aki a negyvenes években a szitkom műfajának egyik úttörője volt, tévétörténeti pillanatot is köszönhetünk neki.
Vágólapra másolva!

93 évesen meghalt Mary Kay Stearns – egyébként még tavaly novemberben, de a hír csak most jutott el a sajtóhoz, a fia csak a héten jelentette a New York Timesnak.

Mary Kay Stearns és a férje a Mary Kay and Johnnyban Forrás: IMDb

Stearnset az évtizedek során elfelejthette a közönség, de a negyvenes években jelentős formálója volt az erősödő televízió egyik műfajának, a szitkomnak, vagyis a szituációs komédiának.

Férjével, a 2001-ben meghalt Johnny Stearnsszel kvázi önmagukat játszották a Mary Kay and Johnny című sorozatban, amelyből 1947 és 1950 között körülbelül 300 epizód készült – ezeknek azonban csak minimális része maradt fenn, miután az adások nagy részét csak sugározták, de nem rögzítették, több felvett epizód pedig később semmisült meg.

Legalább egy tévétörténeti pillanatot is hozott a műsor, Stearns terhességét ugyanis beleírták a sorozatba is, így ő volt az első terhes nő a képernyőn – a történet szerint pedig pont aznap szült, amikor a legidősebb fia megszületett.

Stearns a Mary Kay and Johnny után már csak egy-két vendégszerepben tűnt fel, egyébként visszavonult, a családjára koncentrált.