29 millió forintot drogozott el Laky Zsuzsi férje

Legbátrabb Páros 2. évad TV2 sajtótájékoztató az Extrában 2018 november 6-án
Vágólapra másolva!
Laky Zsuzsi férje tíz éven keresztül volt a drog rabja, 29 millió forintot drogozott el az egykor heroinfüggő sportoló.
Vágólapra másolva!

A többszörös Európa- és világbajnok ketrecharcos Dietz Guszti tíz éven át volt heroinfüggő. A családapa ma már elrettentő példaként beszél korábbi sötét életéről. "Egy nap arra értem haza az iskolából, hogy apu eszméletét vesztve a földön fekszik. Rugdostam, ráncigáltam, ordítottam, hogy magához térjen, de semmi nem történt. Szívinfarktust kapott. Akkor, ott belőlem is eltávozott egy darab, és kezdetét vette egy másik élet, amit ma már senkinek sem kívánok" - mesélte a Borsnak.

Ezután lett a legveszélyesebb és legaljasabb drog, a heroin rabja. "Szinte mindent kipróbáltam, de leginkább a heroinban találtam meg a lelki békémet. (...) Elvesztem a kábítószer tengerében, ami két kézzel húzott a halálba. De még a pokolban sem kellettem senkinek" - mondta.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Egyértelmű volt, hogy rövidesen meghalok, ha nem állok le a droggal. Meg is haltam, többször is újra kellett éleszteni, de valamiért mindig visszajöttem. És újra kábítószereztem. Sorra haltak meg a körülöttem lévő emberek, több temetést láttam, mint bárki, de nem hatott meg. Újra kábítószereztem. Aztán, amikor a szabadságom forgott kockán, kénytelen voltam elmenni egy rehabilitációs intézetbe, de még onnan is kirúgtak.

A lelkész azt mondta, hogy nem vagyok méltó arra, hogy a bibliai igéket befogadjam, többé nem akar látni. Ezt követően anyám elküldött egy pártfogó felügyelőhöz, aki egy év alatt kigyógyított a betegségből. Mondanom sem kell, az elvonó még a túladagolásnál is rosszabb volt, folyamatos rohamaim voltak, az egész testem görcsben rángott, de végül egy küzdelmes év után sikerült leszámolnom a függőségemmel" - árulta el.

17 éve nem nyúlt heroinhoz, mint mesélte, a ketrecharcnak is köszönheti, hogy megszabadult a függőségétől.

de olyan dolgokat tapasztaltam, amelyekről nem sok ember mesélhet ép ésszel" - tette hozzá.