Itt megnézheti, hogy készült Dobó Kata humoros, pikáns filmje

Dobó Kata
Vágólapra másolva!
Január 25-én látható a TV2-n a február 14-én mozikba kerülő Kölcsönlakás megszületését dokumentáló werkfilmsorozat első epizódja. A csatorna január 25-től a premier hetéig péntek, szombat és vasárnap esténként, a filmek szünetében folyamatosan tűzi műsorra a tizenkét, egyenként 3 perces kisfilmet, amelyek a film előkészületeinek első pillanatától az utómunkálatok végső fázisáig vezetik végig a nézőt.
Vágólapra másolva!

Mindegyik rész a film rendezője, Dobó Kata összefüggő forgatási naplójaként, a saját élményeit, benyomásait felidéző narrációjával nézhető meg. Így nem csupán a Kölcsönlakás elkészítésének technikai és művészi folyamatáról hull le a lepel, hanem a rendezői munka kihívásaiba, szépségébe, illetve legkülönfélébb helyzeteibe is betekintést nyer a közönség. Az alkotók arra törekedtek, hogy a szokásos werkfilm helyett egy személyes hangulatú összeállítást készítsenek, ami lépésről lépésre mutatja meg a filmgyártás kulisszatitkait – áll a közleményben.

„Azért is készítettem személyes hangulatú forgatási naplót, mert szerettem volna a saját szemszögemből, élményeimen keresztül bemutatni azt a csodálatos folyamatot, ahogy az ötletből, rengeteg állomáson keresztül, számos jó és tehetséges szakember hozzáadott munkája révén végül megszületik a film. Bízom benne, hogy ez a rendhagyó werkfilmsorozat minél többekhez eljut, kedvet ébreszt bennük, hogy eljöjjenek a mozikba, és megnézzék a Kölcsönlakás-t. És mert moziba járni szexi!” – mondta.

Forrás: TV2

A Balla Eszter, Martinovics Dorina, Oroszlán Szonja, Kopek Janka, Kiss Ramóna, valamint Haumann Máté, Klem Viktor, Fehér Tibor, illetve Szabó Simon főszereplésével elkészült Kölcsönlakás a világszerte nagy sikerrel játszott, azonos című színdarab eredetijétől részben eltérő, önálló koncepcióra épülő feldolgozása, azaz a magyar stáb fantáziáját, kreativitását tükröző adaptáció valósult meg.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a humoros, pikáns cselekmény és a szereplők még jobban tükrözik, leképezik majd a hazai viszonyokat, az ismerős karaktereket, illetve párkapcsolati helyzeteket – írják.

Itt az első forgatási napló: