Rajzfilmsorozat készül az X-aktákból

x-akták
Itt a vége?
Vágólapra másolva!
Az eredeti sorozat producere, Chris Carter itt is fontos szerepet kap.
Vágólapra másolva!

Chris Carter lesz az executive producere az animációs X-aktáknak – tudta meg a TV Line. Várhatóan David Duchovny karaktere, Mulder, illetve Gillian Anderson figurája, Scully nem jelenik meg benne, de több különleges ügynök igen, akik persze természetfeletti események után nyomoznak, sután, ügyetlenül – vicces sorozat lesz tehát, nem dráma. Rocky Russo és Jeremy Sosenko (Paradise PD) írták a pilotot.

Forrás: FOX

Chris Carter kultsorozata 1993 és 2002 között ment az amerikai Fox csatornán, 9 évad, 202 rész készült az izgalmas, misztikus kalandokból. Két X-akták film is készült az idők során, ezeket mozikban is adták, de a széria még kétszer feltámadt, egyszer 2016 januárjában, másodjára 2018 elején. A sci-fi sorozat világsztárt csinált David Duchovnyból és Gillian Andersonból.

Kulturális hatása tagadhatatlan, rengeteg sorozat utalt rá valamilyen módon, többek közt az Archer, az American Horror Story, az Agymenők, a Dr. Csont, a Breaking Bad, a Californication, a Castle, a Family Guy, a South Park vagy a Kés pasi – meg egy kicsi. Pár mondata („az igazság odaát van") szállóige lett az évek során.