10 érdekesség, amit nem tudott Al Bundyról, a 75 éves Ed O'Neillről

Egy rém rendes család
Vágólapra másolva!
75 éves lett a Magyarországon hihetetlenül népszerű Egy rém rendes család cinikus, nagyszájú szereplője, aki később egy másik sorozattal, a Modern családdal is bizonyította, hogy komédiázni biztosan tud. Lássunk pár érdekességet az életéről!
Vágólapra másolva!

1. Youngstownban, Ohio államban született, ír ősei vannak. Anyja szociális munkás volt, apja pedig kamionsofőr és vasgyári munkás. Ed 14 éves korában már építkezésen és gyárban dolgozott.

2. Az amerikaifutball érdekelte főképp, 1969-ben a Pittsburgh Steelershez került közel.

3. Óriási siker volt az Egy rém rendes család, amelyben ő volt a családfő. A sorozatnak jellegzetesen maró, gúnyos humora volt, minden családtag folyton beszólt a másiknak. O'Neill karaktere, a cipőboltos apa gyakran emlegette a régi szép időket, amikor (amerikai)futballista volt. A sorozatnak amúgy nem jósoltak nagy jövőt, sokan úgy hitték, pár rész után elkaszálják.

Egy rém rendes család

4. 1987-ben kezdődött a széria, 1997-ben ért véget. 11 évad készült, 259 részben játszott. A sorozat egyértelműen sztárt csinált belőle, de nem csak neki volt jó ugródeszka. Az oktondi, felszínes, de bombázó Kelly, Christina Applegate is sok pénzt keresett azóta, jó szerepet kapott, és Peggy, azaz Katey Sagal sem panaszkodhat, sok remek sorozatban dolgozott. Bud, David Faustino kissé eltűnt, négy évvel ezelőtt a Nyughatatlan fiatalokban játszott.

Egy rém rendes család Forrás: FOX

5. 2009 és 2020 között Ed O'Neill a Modern családban játszott, 250 részben szerepelt, ezzel is különféle jelölései voltak, díjakat kapott, rendszeresen címlapokon volt.

6. Sokszor alakított rendőrt. Volt is olyan epizód az Egy rém rendes családban, amelyben azt álmodta, hogy nyomozó.

7. Egy időben a dzsúdzsucu, a japán harcművészet egyik ága érdekelte, fekete öves lett.

8. Csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek sétányán. Ennek avatásakor ott volt vele két sorozatbeli felesége (Katey Sagal és Sofía Vergara), és a valódi, Catherine Rusoff.

Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Ilya S. Savenok

9. Van olyan, hogy valakit azért kell kihagyni egy műsorból, sorozatból, filmből vagy színdarabból, mert a korábbi karaktere miatt már előre röhögnek rajta, vagy épp félnek tőle. Ed O'Neill-lel pont ilyen történt, a Flight of the Intruderből, az Intruderek támadásának eredeti verziójából kellett kihagyni, mert a tesztvetítésen vígan nevetgéltek a nézők, hiszen szerintük nem a kiváló színész által megformált új karakter bukkant fel, hanem a jópofa, idétlen Al Bundy.

10. Friss hír, hogy az Egy rém rendes család és a Modern család sztárjával, Ed O'Neill-lel készül a Lightyears című sci-fi sorozat, amely az Amazon kínálatában lesz majd látható. A másik főszereplő Sissy Spacek lesz, aki A szénbányász lányáért Oscart is kapott 1981-ben, de még további öt alkalommal jelölték a díjra – tévében újabban a Castle Rockban és a Homecomingban láthattuk. A két színész egy házaspárt játszik, akiknek a kertjéből átjáró nyílik egy másik bolygóra, ezt azonban évekig sikerül titokban tartaniuk, mígnem felbukkan náluk egy rejtélyes idegen.