Hullámvasút volt a Walking Dead vége

Walking Dead
Vágólapra másolva!
Még van egy utolsó évad, de legalább a hosszú, zaklatott 10. véget ért: 2019-ben startolt, idén április elején fejeződött be, a járvány betett a zombiapokalipszisnek is.
Vágólapra másolva!

2019 októberében indult a Walking Dead 10. évadja, több etapban érkezetek az epizódok, egyértelműen a koronavírus-járvány késleltette a befejezést – sokan már azt sem tudták, hol tart a széria, mikor jönnek újabb adagok. A sorozat egyértelműen túl van a csúcson, sokszor önismétlő, több fontos karakter elhullott vagy eltűnt a sztoriból. Valószínűleg kevesen csatlakoznak egy tíz éve futó sorozathoz, a nézők java megszokásból követi, esetleg egy-két figura sorsa érdekli. A régi szereplők közül visszatért Maggie, volt pár laposabb rész, de nézzük, minek lehetett örülni!

amc

A Find me című epizódot a rajongók lepontozták, de élvezhető darab volt önmagában, Daryl múltjának pár fontos hónapját mutatták meg. A One More szintén egy kompakt, egységes rész, volt eleje, vége, feszültség is bőven: ebben Maggie térképe alapján Gabriel és Aaron élelmiszer-beszerzésre indul, hogy ne haljon éhen Alexandria népe. Egy erősen zakkant, kegyetlen férfi ejti őket túszul, sok az erős pillanat az epizódban, a végén súlyos családi drámát is kapunk.

amc

Két tisztességes, korrekt epizód után jön egy haloványabb, Eugene, Ezekiel, Yumiko és Princess voltak a szereplők, lassú, vontatott, érdektelen, csak az utolsó kép lenne izgalmas – ott viszont vége is a jelenetnek, a résznek, azóta sem tudjuk, mi történt a vagonok környékén. De a Diverged című rész még semmitmondóbb, egy felejthető töltelék-rész: ha kivesszük a sorozatból, senki észre sem veszi.

amc

Az rendben van, hogy Daryl és Carol kap egy teljes epizódot (rajtuk kívül jóformán nem is látszik más, csak Jerry kap öt mondatot), de az elképesztő, hogy előbbi motort javít, utóbbi meg főz és egeret hajkurász ötven percen keresztül. Minden sorozatrajongó a top 10-be szokta tenni a Braking Badet, abban is volt egy 50 perces rész, amelyben Walter egy legyet próbál elkapni – sokan imádták azt a részt, de még többen gyűlölték.

amc

A kisegér-keresgélő mélypont után, amit leforgatni is kár volt, csak reménykedni lehetett abban, hogy nagyszerű résszel zár a sorozat, és így is történt. Elég beszédes, hogy az IMDb-n a Diverged 4,1 pontot kapott (a tízből), a Here's Negan viszont 9,3-at, nem is érdemtelenül. Világos volt, hogy arról szól majd az epizód, hogyan lett egy kedves, szerethető, szerelmes tornatanárból egy kegyetlen, érzések nélküli gyilkos. Ehhez nem kevés időugrásra volt szükség, rendesen adagolták a feszültséget, Jeffrey Dean Morgan színészi képességei pedig megkérdőjelezhetetlenek. Rendesen odatették magukat az utolsó résszel, van esély arra, hogy rendes lezárást kap majd a sorozat a 11. évaddal.