Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Így néz ki ma a Gyökerek szereplője, Kunta Kinte

ROOTS ROOTS  - Sunday, Jan. 23-Sunday. Jan. 30, 1977
The 12-hour ABC Novel for Television "Roots", which aired for eight consecutive nights, remains one of TV's landmark programs. Based on Alex Haley's best-selling novel, "Roots" followed 100 tumultuous y
ROOTS - Sunday, Jan. 23-Sunday. Jan. 30, 1977 The 12-hour ABC Novel for Television "Roots", which aired for eight consecutive nights, remains one of TV's landmark programs. Based on Alex Haley's best-selling novel, "Roots" followed 100 tumultuous years and several generations of the author's African ancestors, from the arrival of Kunta Kinte (LeVar Burton, pictured), the West African youth kidnapped into slavery and shipped to America, through emancipation after the Civil War.
Vágólapra másolva!
1977-ben mutatták be a családtörténetet, itthon is sokan nézték tévében.
Vágólapra másolva!

Alex Haley 1976-os családregénye, a Roots: The Saga of an American Family adta az alapot a sorozathoz, a könyv 50 hétig volt az USA-ban a bestseller-listákon. Nem csoda, hogy tévés feldolgozás követte 12 részben, és a sorozat is elnyerte a kritikusok és a nézők figyelmét, rokonszenvét, 37 Emmy-jelölése volt, ebből kilencet meg is nyert. 6,6 millió dollárból készült a széria – manapság nem egy sorozat készül, amelyben egyetlen epizód visz el ennyi pénzt.

Így nézett ki 1977-ben Forrás: ABC via Getty Images

LeVar Burton alakította benne a fiatal Kunta Kintét, akit Afrikából Amerikába hurcolnak. LeVar Burton maradt a színészetnél, rendező is lett, gyerekműsorokat is vezetett a tévében. A Gyökerek volt az első komolyabb munkája 1977-ben, később rengeteg produkcióban szerepelt, a Star Trek: az új nemzedék nézői biztosan emlékeznek rá, abban 176 részben bukkant fel. Mostanában láthatták az Agymenőkben és az Észlelésben is. Így néz ki most:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez