Tátrai Tibor elárulta, mi lehet a sikerük titka

TÁTRAI Tibor
Kapolcs, 2017. július 22. Tátrai Tibor gitározik a basszusgitározik a Póka-Tátrai Regeneráció koncertjén Kapolcson, a 27. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon 2017. július 22-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Hosszú idő után lépett színpadra a Tátrai Band. A zenekar névadója, Tátrai Tibor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitáros-dalszerző az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! legutóbbi adásában a nagy visszatérésről és az együttesük titkáról mesélt.
Vágólapra másolva!

Egészen júliusig kellett várnia a Tátrai Bandnek, hogy elkezdhesse a koncertszezont. Tátrai Tibor, az együttes alapítója mámoros hangulatban mesélt július 3-án, szombaton az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! élő kapcsolásában, ami néhány perccel a nagy visszatérés előtt valósulhatott meg. Nem tagadta egy percig sem, hogy ezúttal volt benne némi szokatlan izgalom, hiszen hónapok óta erre a pillanatra várt.

„Mielőtt színpadra léptem, azon gondolkodtam, hogyan szólal majd meg az erősítőn a gitárom.

- ez szerencsére a bandáról is elmondható. Most úgy érzem, minden rendben van" – mesélte az első koncertjének beállása után Tátrai Tibor az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! tudósítójának a koncert backstage-éből. A riporter kérésére a zenész azt is elmondta, szerinte miért válhatott ikonikussá a Tátrai Band és az egyedülálló zenei világuk.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Harminc évvel ezelőtt harsány és erőszakos hangzásunk miatt figyeltek fel ránk. Kísérletező kedvűek, de kemények voltunk: levegős, szellős, szép melódiákat írtunk. Összejött egy különleges trió, Charlie, Pálvölgyi Géza és jómagam személyében, akiknek megvolt az a rutinjuk, hogy megérezzék, mi lesz a jó irány.

– nosztalgiázott Tátrai Tibor, aki bár szeretné hinni, hogy zenéjük kiállja majd az idő próbáját, jól tudja, hogy ez elsősorban a következő generáció ízélésén múlik. A további részletek megtekinthetők az Én Vagyok Itt! idézett adásában.

Hétfőtől szombatig minden este 21.05-től Én Vagyok Itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal. Az Én Vagyok Itt! aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon.