Damu Roland pánikbeteg volt, félt a hidaktól, a metrótól

Damu Roland
Vágólapra másolva!
A színész életének volt pár mélypontja: sokan nem tudják, de 2003 körül olyan rossz periódusa volt, hogy dolgozni is alig tudott.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, december 27-ére virradó éjjel, 47 évesen meghalt Damu Roland. Az elmúlt napokban kritikus állapotban, mélyaltatásban volt kórházban.

Damu Roland rosszullétei 2003-ban, válása után kezdődtek. „Minden ok nélkül elkezdtem izzadni, a tenyeremről csorgott a víz. Aztán jött a szédülés, a heves szívdobogás és a mellkasi fájdalom, olyan tüneteket produkáltam, mintha infarktusom lenne. Zsibbad a kezem, a lábam, és majdnem kilyukadt a hátam. Ezek a tünetek napról napra egyre sűrűsödtek, fokozódtak" – írta Damu Az igazság című könyvében. Volt olyan, hogy a metrón lett rosszul, úgy érezte, ott hal meg, máskor szinkronizálás vagy színpadi előadás közben jött a rosszullét. Egy orvos később pánikbetegséget diagnosztizált nála.

Damu Roland Facebook

Damu Roland arról is írt, hogy súlyos problémái voltak a hétköznapi közlekedéssel is. Egy idő után nem mert metróra szállni, mert az a föld alatt megy, de elkezdett rettegni a hidaktól is. Akkoriban Budán, a Móricz Zsigmond körtér környékén lakott, 7-es busszal kellett volna átmennie naponta Pestre, munka miatt. Sokszor volt, hogy nem mert felszállni a buszra, mert tudta, hogy az átmegy egy hídon, úgyhogy több járatot is elengedett, csak állt rettegve a megállóban.

Mint írja a könyvében, a Jóban Rosszban castingjára is pánikbetegen ment el, de megkapta a szerepet. Akkoriban járt pszichiáterhez is, végül három-négy hónap és kórházi kezelés kellett, hogy legyűrje ezt a betegséget.