Galambos Dorina: Szeretek egyedül lenni, de ez nekem is sok volt - interjú

Galambos Dorina
Vágólapra másolva!
A február 6-án elstartoló Sztárban sztárhoz erős mezőnyt sikerült felvonultatni a csatornának, olyan nevek mellett, mint Stohl András, Szekeres Adrienn vagy Palya Bea, Galambos Dorinát is sikerült rávenni a szereplésre. Az énekesnőt a 2003-as Megasztár első szériájában ismerhették meg a nézők, azóta nem sokszor láthatták a képernyőn, mivel az énekesnő elsősorban zenekaraival – a Mrs. Columbóval, a Diorával és az YZZO-val – foglalkozott.
Vágólapra másolva!

Nagy visszatérés ez neked a képernyőre, régóta nem láthattak a nézők ilyen nagyszabású show-műsorban. Amikor megkerestek a lehetőséggel, hogy szerepelj a Sztárban sztár következő évadában, hogyan reagáltál? Rögtön rávágtad, hogy persze örömmel, vagy azért hezitáltál előtte?

- Legfőképpen az motivált, hogy új inspirációt találjak, és hogy új impulzusok érjenek. A tavalyi ősz és tél elég lassan, olyan melankolikusan telt; a nyárnak hamar vége lett, amikor sok fellépés és buli volt. Aztán jött megint egy hullám és újfent otthon kellett maradni, ez már kezdett az agyamra menni. Előtte ugye, megírtam egy nagylemeznyi énektémát és dalszöveget YZZO zenekarom bemutatkozó albumára Inhale / Exhale címmel, még az első hullám alatt, ahol már befigyelt a koronavírus mint téma... Aztán elgondolkodtam, hogy most mégis miről fogok írni, ha állandóan ezt játsszuk, hogy nem szabad se utazni, se elmenni egy jó, általam kedvelt külföldi zenekar koncertjére, és még a mi bulijainkat is folyamatosan tologatják el?

Azonnal kell valami, ami ihletet ad! És erre felhívtak a műsor miatt, én pedig nem mondtam egyből azt, hogy nem, mert előtte ez párszor már megtörtént. De most éreztem, hogy jót tehet, ez egy jel, mondtam! A Sztárban sztár leszek című műsor engem is szórakoztatott mint néző ezekben a vacak időkben, és nagyon ügyesek voltak a versenyzők, ez kedvet adott hozzá, hogy én is bevállaljam.

Sztárban Sztár, 2022 Fotó: Polyák Attila - Origo

Azért te egy pörgős személyiség vagy.

- Alapvetően igen, viszont sokszor eléggé introvertált is vagyok, és ez a pandémia még rátett egy lapáttal. Én szeretek egyedül lenni, alkotni, gondolkodni szövegeken, és ahhoz kell is az egyedüllét, de azért ez már nekem is túl sok volt. Szóval most örülök, hogy papírokat írok tele, hogy mikor hova kell menni és mit csinálok, és azt sem tudom, milyen nap van; mikor hazaérek, kipipálom, hogy mit csináltam meg. Jó érzés!

Készülsz már a műsorra?

- Már összeírtam egy nagy A4-es lapra egy csomó előadót, akikről úgy érzem, hogy meg tudnám csinálni, és így gyakoroltam. Énekesként az ember kiskorától kezdve elsajátít különböző technikákat, helyes hangképzést, légzéstechnikát, illetve standard dalokat, amiket megtanul, mert alapkövetelmény különböző műfajokban. Ezért az is lehet, hogy olyasmit kapok, amit már eleve ismerek. Van nekem ugye a Mrs. Columbo zenekarom, ami arról szól, hogy ismert slágereket dolgozunk át, de saját stílusban, és ott a saját hangomon, saját frazírokkal énekelek, azért kaptam is egy Fonogram-díjat.

ez olyan mint egy fullos karaoke, hogy beöltözve az adott előadónak azt is le kell venned, hogy milyenek a mozdulatai, vagy egy koreográfiát megtanulni, ami nekem nagy kihívás lesz, mert nem vagyok az a nagyon táncolós típus. Mert ugye, ha rockkoncert van, akkor elugrálok és sokat is mozgok, és megvannak a saját emblematikus mozdulataim, de az teljesen más, mint egy betanult popkoreográfia. Úgyhogy ebből a szempontból is tudok majd fejlődni.

Milyen érzés ennyi év után újra visszatérni a TV2 képernyőjére? Törtek elő benned régi emlékek?

- Persze! Szuper, hogy újra látom Tillát, újra ott fogunk állni közösen egy színpadon, és majd kérdezget meg hülyéskedünk. Kicsit hiányzott is a tévés szereplés – persze más adásban, más csatornán voltam – de az nem ilyen nagyszabású. Örülök, hogy visszatérhetek, mert nagyon jó a társaság is.

Eddig úgy tűnik, hogy valóban mindenki örömmel vette a csapat összetételét, valóban egy erős mezőnyt sikerült összehozni.

- Igen, abszolút! Fantasztikus előadók lesznek ebben az évadban. És a styling is nagyon erős Kiss Márkkal, vele is nagyon szeretek dolgozni, és nagyon örültem neki, mikor újra találkoztunk a promófilm forgatásán. A fotós kolléga, Baksa Norbert is szuper jó fej volt, nagyon tetszenek a fotóim, abban a piros ruhában. Számomra most az lesz nagy kihívás, hogy a versenyzők között vannak olyanok, akik milliós nagyságrendű követővel rendelkeznek. Én ilyen szempontból elég „oldschool" vagyok, mert

Eddig élőben influenszerkedtem... De muszáj, hogy az emberek lássák mégis, hogy mi történik velem, milyen produkciókat hoztam létre imádott zenészeimmel különféle projektekben az évek során, ami nekik is okozhat meglepetést, zeneileg nyitottabbá is válhatnak, ami nekem egyfajta küldetésem is! Hiszen annyi jó zenei műfaj van, kár lenne mindig csak ugyanazt hallgatni!

TV2 Sztárban Sztár, 2022, Galambos Dorina Fotó: Polyák Attila - Origo


Család, barátok mit szóltak hozzá, hogy beadtad a derekad? Ők már tudhatták ezt az információt?

- Igen, mert amikor felhívtak épp a húgommal voltam és együtt filmeztünk, ő egyből azt mondta, hogy persze, vállald be, nagyon jó lehetőség, és legalább sokan újra látnak majd. Remélem, akik régen szurkoltak nekem, majd visszatérnek és buzdítanak. Ugye, ez a széria 8. évada lesz, nekem a nyolcas szám is mindig jót jelentett, úgyhogy hallgattam a belső hangokra, és az ilyen jeleket néha meg kell látni. Ez egy olyan lehetőség, amit most nem akartam elszalasztani.

Galambos Dorina hét évvel ezelőtt Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Van jelenleg bármilyen projekted, amit emiatt háttérbe kell helyezned?

- Dolgozom két különböző lemezen is, az egyiket felénekeltem a múlt héten, ez a Szilárd zenekar új nagylemeze, melyen kortárs költők hozzák a dalszövegeket most nagyrészt, de volt szerencsém Kardos-Horváth Janó és Bodor Áron /Esti Kornél zenekar/ szövegeit is megénekelni. A DIORA zenekarom új dalait most demózzuk Somogyvári Danival a hétvégén, oda szövegeket kell még gyártanom. Az YZZO-s fiúk pedig nyüstölnek, hogy mikor legyen próba,

február 10-én a Dürer Kertben, barátainkkal, az Ék zenekarral, ami épp a kamerapróba előtti napra esik, úgyhogy elég húzós lesz az a hét. Persze, jó pár lemondással is jár a szereplés, mert szerettem volna például egy Palace-koncertre is eljutni, ami vasárnapra esik, amikor az élő adás van, de hát valamit valamiért.