Tévés társkeresőben próbálkoztak a sztárok, mielőtt ismertté váltak – videók

Arnold Schwarzenegger, The Dating Game
Vágólapra másolva!
A tévés párkereső műsorok archív felvételeit visszanézve néhány érdekes jelenetre is bukkanhatunk, hisz nem egy, ma már ismert ember tűnt fel ilyen jellegű produkciókban – még a karrierje beindulása előtt. Fiatalon többek között Arnold Schwarzenegger, Tom Selleck és Steve Martin is próbált így barátnőt találni, de még Farrah Fawcett is a stúdióban kereste a szerelmet, legalábbis ezt láthatták a nézők.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban 1965-ben indult minden párkereső műsor őse, a The Dating Game, amelyet Chuck Barris alkotott meg, a keletkezésének körülményeiről egyébként az Egy veszedelmes elme vallomásai című filmben is esett némi szó.

Arnold Schwarzenegger 1973-ban a The Dating Game-ben Forrás: ABC

A koncepció viszonylag egyszerű, de hatásos volt, a formátumot később is szívesen alkalmazták társkereső műsorokban: egy férfi vagy egy nő úgy "találkozott" a stúdióban három jelentkezővel, hogy egy fal választotta el tőlük, így pusztán a hangjuk, a kérdésekre adott válaszaik alapján tudott választani közülük. Ebből persze akadtak bőven kellemetlen helyzetek, hisz a főhősnek a fal elhúzása után már korántsem tetszett mindig a kiválasztott személy – a közönség azonban végig jól szórakozott, miután a nézőtérről vagy a képernyőn keresztül az összes játékost láthatta.

Arnold Schwarzenegger

Itt tűnt fel Schwarzenegger is 1973-ban, amikor még csak a Herkules New Yorkban című filmen volt túl, színészi munkái helyett inkább a Mr. Universe és hasonló címei miatt jegyezték. Az alábbi jelenetben a testépítő bajnok leírta impozáns méreteit, majd ugyanerre kérdezett rá az egyik nőnél – aki viccelődve jegyezte meg, hogy a férfi lefelé mintha egyre kisebb lenne.

Schwarzenegger végül őt, a kettes számú versenyzőt választotta, egy Beverly Hills-i elegáns étterembe és egy hawaii nyaralásra mehettek együtt. Nem tudni, hogy ebből végül lett-e valami, hisz a színésznek akkoriban volt egyébként barátnője is – legalábbis évekkel később kiadott önéletrajzában azt írta, hogy 1969 és 1974 között egy Barbara Outland Baker nevű nővel járt. Elképzelhető tehát, hogy csak behívták szerepelni, mert jól mutatott a műsorban – ami persze a többiek esetében sem kizárt, miután járhattak már akkortájt is meghallgatásokra.

Tom Selleck

Tom Selleck még bajusz nélkül a The Dating Game-ben Forrás: ABC

Az első szerepét a Lancer című tévésorozatban kapta 1969-ben, előtte két alkalommal, 1965-ben és 1967-ben is megjelent a műsorban a három férfi egyikeként, de egyszer sem választották ki – hiába vált szexszimbólummá a nyolcvanas évekre, a Magnum címszereplőjeként. „Olyan ideges voltam, hogy a szám teljesen kiszáradt, a felső ajkam az ínyemhez tapadt, így alig tudtam megszólalni" – mondta később a tapasztalatról.

Mark Harmon

Az NCIS későbbi sztárját 1986-ban már a világ legszexibb férfijának választotta a People magazin, 1972-ben azonban a The Dating Game-ben még ő sem járt sikerrel:

Akkor még a Los Angeles-i egyetem, a UCLA amerikaifoci-csapatának hátvédjeként mutatkozott be: két évvel később diplomázott, és csak utána fordult a színészi karrier felé.

Steve Martin

A még sötét hajjal parádézó Steve Martin már sikeresebb volt: ő kétszer szerepelt a műsorban (1968-ban és 1970-ben), de vicces és magabiztos szövegének köszönhetően mindkétszer kiválasztották – ahogy az alábbi, korábbi felvételen is látható.

Morris Walker a könyvében, a Steve Martinról szóló Steve Martin: The Magic Yearsben egyébként azt állította, hogy a színész már korábban ismerte az egyik nőt, Marsha Walkert (a szerző testvérét), és összejátszottak annak érdekében, hogy megnyerjék a közös vakációt.

Lapozzon, a következő oldalon újabb sztorikkal és videókkal folytatjuk!