Megdöbbentő dolgot mondott a Trónok harca sztárja

Game of Thrones - Series 02
Episode 10 "Valar Morghulis"
Jack Gleeson as Joffrey Baratheon.
©Copyright 2000-2005 Home Box Office Inc
Game of Thrones - Series 02 Episode 10 "Valar Morghulis" Jack Gleeson as Joffrey Baratheon. ©Copyright 2000-2005 Home Box Office Inc
Vágólapra másolva!
Jack Gleeson alakította mindenki által gyűlölt Joffrey-t a sorozatban, most egy tévhitet tisztázott.
Vágólapra másolva!

A fiatal Jack Gleeson alakította a fantasy sorozatban a mindenki által utált, kifejezetten ellenszenves, gőgös és szadista Joffrey-t, a karakter halála után pedig elterjedt, hogy a színész megbánta ezt a munkát, annyian bántották később.

Ez nála törést is okozott, annyira, hogy hat évig nem forgatott, csak most tér vissza a tévébe, ráadásul egy BBC-komédiával, a címe Out of Her Mind. A sorozatban szerepel még Fiona Button, Cariad Lloyd, Adrian Edmondson és Navin Chowdhry. Jack Gleeson a Trónok harca óta persze nem visszavonultan élt, színházban láthatta, aki akarta - írtuk 2020-ban brit forrásiok alapján.

Jack Gleeson mint Joffrey Baratheon Forrás: Origo

Most bevallotta, hogy igazából semmiféle negatív tapasztalata nem volt, senki nem bántotta a szerep miatt (bár a brit bulvár ezt írta), persze, ennek ellenére még ott az esély arra, hogy valaki csak úgy megüsse - viccelődött.

Gleeson szerint ez csak egy pletya, amit terjesztenek róla. "Sokan jönnek oda hozzám, mert azt hiszem, elindult ez a pletyka, hogy az emberek szörnyen viselkednek velem az utcán, vagy megtámadnak... pedig soha egyetlen negatív élményem sem volt" - mondta. "Úgy érzem, hogy az emberek kifejezetten kedvesek hozzám, mert azt hiszik, hogy mások rámtámadnak."

"Gyerekkorom óta híres akartam lenni, de amikor ismert lettem, akkor jöttem rá, hogy nem egyszerű" - emlékezett. Miközben a Trónok harcát forgatta, egyetemre járt Dublinban, és rendszeresen kocsmázni járt a barátaival - egy idő után azonban nem tudtak már nyugodtan italozni, mert állandóan odament valaki közös fotóért, Gleeson barátait kérték meg, hogy készítsenek fotót az ifjú Baratheonnal.

A sorozatról itt olvashat hosszabban.