Felháborítónak tartja a Bikini zenésze, amit Török Ádám halála után terveznek zenésztársai

Török Ádám
Budapest, 2017. május 10. Török Ádám fuvolista, énekes és dalszövegíró, az 1970-es évekbeli dzsessz-rock együttes, a Mini alapítója és frontembere a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a Mini együttes munkásságát idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, április 18-án, hajnalban halt meg a legendás magyar zenész, Török Ádám. Felesége húsz percig próbálta újraéleszteni szeretett férjét, de nem tudta megmenteni az életét. A 75 éves fuvolista és dalszerző május 8-ra tervezett koncertet, melyet zenésztársai az ő tiszteletére szeretnének megtartani. Török Ádám családja beleegyezett az ötletbe, viszont nem mindenki ért egyet ezzel a döntéssel.
Vágólapra másolva!

Török Ádám több zenésztársával készült a jubileumi koncertre, melyet az Erkel Színházban szerettek volna megtartani. Azért ezt a helyszínt választották, mert Török Ádám a Mini együttessel ott adta egyik legsikeresebb koncertjét még pályafutása elején. A koncertre több zenészbarátját is meghívta, akik elhatározták, hogy Török Ádám emlékére megtartják a koncertet a család beleegyezésével.

Mini együttes (1968) Balról Papp Gyula, Török Ádám, a jobb szélén pedig Nagy István Forrás: Fortepan - Sándor Dávid

A koncerten fellépett volna a Bikini együttes alapítója, Németh Alajos "Lojzi" is, aki barátja halála után nemcsak értelmetlennek, hanem nagyon tiszteletlennek is tartja ezt a lépést, egyértelműen kijelentette, hogy nem hajlandó részt venni az eseményen.

"Nélküle nem lehet megtartani ezt a koncertet. Én is nagyon készültem, egy elég nagy részben a színpadon lettem volna Ádámmal.

Hiába tudom, hogy nem ez a cél, számomra ez így jön le. És én ebben biztosan nem veszek részt!" - mondta felháborodva a Borsnak a zenész, aki szerint méltatlan Török Ádám május 12-i temetése előtt emlékkoncertet tartani a tiszteletére.

Németh Alajos gyalázatosnak tartja megtartani Török Ádám koncertjét a halála után Forrás: Németh Alajos Lojzi Facebook