Újabb fordulat Schobert Norbert visszavonulásának ügyében

Rubint Rékát féltve legutóbb Schobert Norbert is elpityeredett
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, Schobert Norbert feladja mindazt, amiért húsz éven át küzdött, és visszavonul. Sem a fitneszkarrierjét, sem és az üzletét nem folytatja, ami miatt súlyos bírsággal sújtotta őt a Gazdasági Versenyhivatal. Schobert cégére negyvenmilliós bírságot szabott ki a hivatal, de a jelek szerint újabb büntetést kell fizetnie a fitneszedzőnek.
Vágólapra másolva!

Schobert Norbertet teljesen összetörte a Gazdasági Versenyhivatal ítélete, miszerint cége megtévesztette a vásárlókat. A hivatalos álláspont szerint a cég több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásáról, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről szóló reklámokban. Mivel a cég együttműködött és vállalta a felelősséget, a büntetésüket 40 millió forintra mérsékelték, majd meglepő fordulat történt.

A GVH elmondásai szerint újabb büntetést kénytelenek kiszabni Schobert Norbert cége ellen, mely kezdetben nagyon együttműködő volt az eljárás során, most azonban nem tettek eleget a teljesítésnek. A cég részletfizetést kért a büntetés befizetésére, melyet meg is kapott, mégsem fizették be időben a legelső részletet sem. Ezért a GVH Versenytanácsa úgy döntött, hogy elrendeli a teljes bírságösszeg végrehajtását.

Azt, hogy a vállalkozás az együttműködést felrúgva, saját vállalását sem betartva nem mutatta be, nem teljesítette a rendelkezésére álló határidőben a megfelelési kötelezettségét, a GVH Versenytanácsa olyan rendkívül súlyos, a vállalkozás tényleges megfelelési szándékait alapjaiban megkérdőjelező mulasztásnak értékelte, amely a jogszabályi keretek közötti lehető legmagasabb végrehajtási bírságot alapoz meg" - idézi a Blikk a GVH álláspontját, akik azt is hozzátették, hogy a mulasztás súlyosságára való tekintettel a maximális, azaz 23 millió forintos végrehajtási bírságot szabnak ki a cégre.

Ezekre a hírekre Schobert Norbert és cége sem reagáltak és egyelőre nem tisztázták, hogy miért nem teljesítették a korábban vállalt feltételeket a Gazdasági Versenyhivatal felé.

Schobert Norbert újabb nehézségek elé néz, egyelőre nem nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban Forrás: TV2