Veszélybe kerültek Pintér Tibor lovai

Pintér Tibor
Vágólapra másolva!
Pintér Tibor és társulata múlt hétvégén Sümegre utazott, hogy bemutassák legújabb darabjukat, a Herkulest. A csapat az utolsókig küzdött, az előadást majdnem végig játszották, de végül mindennél fontosabbnak tartották a művészek és a lovak testi épségét.
Vágólapra másolva!

Közösségi oldalán üzent az embereknek Pintér Tibor, nagyon hálás mind a csapatának, mind a közönségnek.

Fedéllel a feje felett a bátor és hűséges közönségünk is kitartott, nagyon köszönjük nektek! Köszönjük a hatalmas tapsot, hogy értékeltétek az erőfeszítéseinket! Sajnos a darabot nem lehetett végigjátszani, balesetveszélyessé vált a küzdőtér, a színészeink és a lovaink testi épsége forgott veszélyben, de meggyőződésem, hogy kevés társulat lett volna, aki egyáltalán hozzákezd ilyen körülmények között az előadásnak. Mi megtettük, mert nem hagyhattunk cserben benneteket! Őszintén remélem, hogy hamarosan újra találkozunk a Nemzeti Lovas Színház valamelyik előadásán"
– írta a Facebookon a társulat igazgatója. A Bors megkereste a színészt, aki arról beszélt, nagyon veszélyes körülmények között játszottak.

Ezért úgy döntöttünk, hogy elkezdjük az előadást. Több, mint a háromnegyedét eljátszottuk, a vége már nagyon veszélyessé vált a csúszós talaj miatt, sártenger volt. Több volt a víz, mint a szilárd talaj. Kértem a technikusunkat, hogy vegye el tőlem a mikrofont. Álló tapssal fogadtak minket, hogy így helyt álltunk. A lovak nem féltek, mert be vannak idomítva. Ősztől pedig a Kincsem Parkban fogunk előadásokat tartani, ami több, mint 200 fős befogadóhellyel rendelkezik. Legközelebb a Honfoglalást mutatjuk be" – mondta Pintér Tibor.