Kiderült Azahriah megdöbbentő titka

Azahriah
Vágólapra másolva!
A fiatal magyar zenész, Azahriah pár nap alatt óriási sikert aratott, olyat, amit eddig még senkinek nem sikerült: úgy tűnik, három egymást követő telt házas koncertet ad a Puskás Arénában. Az énekes egyébként nagyon megosztó személyiség, mégis megállíthatatlan, és talán világsikereket is elérhet, hiszen hamarosan európai turnéra indul. Azahriah múltjában rengeteg meglepő elem van: egészen megdöbbentő például, hogy saját tanára és igazgatója akadályozta a pályafutását.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban mindenki azt találgatta, vajon mi állhat Azahriah sikerének hátterében. A szakemberek leginkább abban látják a megoldást, hogy egy új trend kezd utat törni magának a zenében is, és a fiatalok átvették az irányítást. Az utóbbi időben egyre több fiatal előadó ért el hatalmas sikereket, beszivárogtak a fesztiválokra, ők lettek a legnézettebb és legkeresettebb előadók, szinte észrevétlenül. Nemcsak Azahriah, hanem a ValMar, azaz Marics Peti és Valkusz Milán, T. Danny vagy akár Tóth Andi is egy teljesen új irányzatot képviselnek és más módszerekkel kommunikálnak, népszerűsítik magukat.

A ValMar a debreceni Campus Fesztiválon. Az elmúlt négy évben nagyon megváltozott a fesztiválok kínálata, egyre több a fiatal előadó Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A mai tinédzserek és a fiatal felnőttek teljesen másképp szocializálódtak, más felületeket használnak a tájékozódásra, ezért lett szinte "észrevétlenül" ennyire népszerű Azahriah. Valójában az előadó átláthatóságát garantálja az egykori YouTube-csatornája, ahol gyorsan és egyszerűen elérte a saját célközönségét.

Külföldön is felfigyeltek rá

A 21 éves énekesre már nemcsak hazánkban, hanem külföldön is felfigyeltek, így novemberben európai turnéra indul, melynek helyszínei egy részére, mint Londonba, vagy Bécsbe már szintén elfogytak a jegyek. Sokan elképedve, irigykedve, vagy izgalommal figyelik, vajon mi sül ki Azahriah hirtelen szárnyalásából, miközben kevesen tudják, hogy ki is ő valójában, és hogyan lett ennyire népszerű.

Azahriah novemberben Európa legnagyobb helyszínein koncertezik Forrás: Azahriah Instagram

Honnan indult?

A fiatal fiú 13 évesen kezdett el követőket gyűjteni magának a saját YouTube-csatornáján, melyet Paul Street néven indított egy barátjával, ahol elég változatos témákat boncolgattak, majd a Rejtélyek nyomdokában című sorozatával vált népszerűvé, amelyben leginkább ijesztő, rejtélyes témákról készített videókat. Ezen a csatornán jelenleg több mint ötszázezer feliratkozója van.

A valódi neve Baukó Attila, és 2002. január 28-án született Budapesten, Újpalotán nőtt fel. A különc fiú már gyerekkora óta tudta, hogy a zene érdekli leginkább. Gyerekkora óta gitározik, dalszövegírással és hangkeveréssel 2017-ben kezdett komolyabban foglalkozni, saját dalait 2019-ben kezdte el nyilvánosságra hozni, ekkor választotta magának az Azahriah művésznevet, mely vallási, héber eredetű név és azt jelenti, hogy megsegít az Úr.

Sokan úgy gondolják, hogy Azahriah-ból akár világsztár is lehet Forrás: Azahriah Instagram

Baukó Attila tinédzserként egy meg nem értett művészlélek volt, akinek sok problémája adódott a magánéletében abból, hogy előadói ambíciói voltak.

Még az iskolából is kirúgták, elmondása szerint azért, mert nem tetszett az osztályfőnökének és az igazgatónak, hogy YouTube-csatornát indított, ami állítólag rossz fényt vetett az intézményre.

Mivel jó tanuló volt, ezért nem tudták azonnal eltávolítani, de világosan az értésére adták, hogy jobb, ha magától vált iskolát, mielőtt elfajulna a helyzet.

A fiatal énekest ez inkább motiválta, sosem adta fel a zenei karrier iránti vágyát, így érte el mostanra, hogy ő az egyik legnépszerűbb hazai előadó, aki háromszor is megtölti a Puskás Arénát jövő tavasszal, amire eddig még nem volt példa.

Elképesztő tömeghisztéria alakult ki Azahriah Aréna-koncertje miatt, egymást taposták az emberek a jegyekért Forrás: Azahriah Instagram

A cikk folytatásáért lapozzon!