Újabb megrázó részletek derültek ki Babicsek Bernát haláláról

Babicsek Bernát temetése, Solymári temető, 2022.01.15.
Vágólapra másolva!
Az anya szerint a felvételeken jól látszik, hogy a kiérkező járőr csak öt méterre közelítette meg a házat.
Vágólapra másolva!

Babicsek Bernát édesanyja elmondta, a felvételeken jól látszik, hogy a járőr nem ment egészen közel, amikor kiment a házhoz. Hozzátette, ha közelebb megy, biztosan érzékelte volna a sűrű füstöt, ugyanis a lakás koromfeketére égett. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, de az édesanya és jogi képviselője azt szeretnék, hogy az eset vizsgálati szakaszba kerüljön, és hasonló tragédia intézkedés elmulasztása miatt többet ne fordulhasson elő.

Babicsek Bernát temetése, Solymári temető Fotó: Koncz Márton - Origo

Most, az eset kapcsán egy szakértő is megszólalt. „Riasztás esetén a járőr kivonul a helyszínre. Az ingatlanba, hacsak nem kapott kulcsot a tulajdonostól, nem tud bemenni. Ha betörésgyanús jelzés érkezik, az a feladata, hogy végignézze, van-e betörésre utaló nyom, esetleg elbújhatott-e valaki a ház körül. Ennek alapján készíti el a jegyzőkönyvet" – mondta egy biztonságtechnikai szakértő. Ha betörésre utaló nyomot talál, a járőr értesíti a rendőrséget, kiérkezésükig pedig biztosítja a helyszínt. Bővebben a Ripostban.

Egy évvel ezelőtt fordultak ügyvédhez a 2021. december 31-én füstmérgezés miatt meghalt fiatal művész szülei, Márta és Bernát, miután megtekintették az addigra már lezárt nyomozás dokumentumait. Az ott leírtak alapján számukra egyértelmű volt, hogy fiuk életét valójában meg lehetett volna menteni, ha a füstjelző miatt kiérkező járőr az előírásoknak megfelelően jár el. A szülők feljelentését első körben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság elutasította, az ügyvédi panaszt követően azonban újraindították a nyomozást.