Antilopcsemetét adoptált egy oroszlán

Vágólapra másolva!
Ismét "örökbe fogadott" egy antilopot az a kenyai nőstényoroszlán, amely hasonló anyáskodása révén került be szenzációként januárban a világsajtóba.
Vágólapra másolva!

Az oroszlánban meghökkentő módon megintcsak felülkerekedett az anyai ösztön - legyűrve a ragadozóit -, és az amúgy számára ennivaló bébiantilopot ahelyett, hogy felfalta volna, védelmébe vette. Az adoptálás a múlt héten, Bálint-napon történt a Samburu Nemzeti Parkban.

A nőstényoroszlán "anyatigrisként" védte oroszlántársaitól "antilopcsemetéjét", ugyanakkor megengedte, hogy az újszülött antilopot az édesanyja - mármint a vér szerinti - megszoptassa. Az etetés után viszont azonnal elzavarta az anyaantilopot is.

Mivel a szoptatásra csak egyszer került sor, a bébiantilop éhezett és kezdett legyengülni. Ezért a park vadőrei pár nap után elválasztották "nevelőoroszlánjától" az antilopot és most tehéntejjel táplálják.

Januárban már két teljes héten át anyáskodott a nőstényoroszlán egy másik antilopcsemete felett, azt azonban mégis felfalta egy hímoroszlán. A dráma akkor következett be, amikor a "mostohaanya" elszundított.

Korábban:

Oroszlán fogadta örökbe - oroszlán falta fel