Rongydarabot néztek folyami szörnynek Izlandon

Vágólapra másolva!
Már közel négymillióan látták azt a videót, amelyen egy hosszúkás test kígyózik egy jeges folyóban Kelet-Izlandon.
Vágólapra másolva!

A Youtube-on már "izlandi féregszörnynek" nevezett tárgyat Hjörtur E. Kjerúlf a konyhaablakából vette észre kávézás közben. Miután megitta a kávét, a tárgy még mindig ott kígyózott, a férfi ekkor vette elő kameráját, hogy lefilmezze. A videót bevitte az izlandi nemzeti tévécsatornához (RÚV), akik leadták a felvételt, és a képsorok innen kerültek fel a videómegosztókra, és foglalkozott vele a Discovery News is.

A találgatások azonnal megindultak, hogy vajon mi látható a felvételen. Mozgása ellenére kígyó biztosan nem lehet, mert ezek az állatok megfagynának egy jeges folyóban. A kígyók nem tudják szabályozni a testhőmérsékletüket, így ki vannak szolgáltatva az időjárási körülményeknek - ezért szoktak kora reggel napozni, hogy felmelegedjenek.

A felvételen úgy tűnik, mintha a test a néző felé úszna. A videó alaposabb elemzése azonban kiderült, hogy valójában nem halad, hanem sokkal valószínűbb, hogy az eleje fennakadt, és az áramló víz hatására alakul ki a kígyózó mozgás. Ezt az elképzelést erősíti a videó készítőjének leírása is, mely szerint a tárgy végig ott volt, amíg ő megitta a kávéját, elővette a kameráját, és kiment, hogy levideózza. Ezek alapján tehát valószínű, hogy a "rejtélyes test" sokkal inkább egy halászháló vagy egy rongydarab, mint egy folyami szörnyeteg.