Poénból szörföznek a delfinek

delfin, palackorrú
Szörfölnek a palackorrú delfinek Ausztrália partjainál
Vágólapra másolva!
A delfinek a tengerek legokosabb állatai – és sokszor csak saját szórakoztatásukra csinálnak dolgokat. Most például hullámok hátán lovagolnak Ausztrália partjainál.
Vágólapra másolva!

Dave Riggs természetfilmes készítette ezt a gyönyörű felvételt egy delfincsapatról, akik kivárják a nagyobb hullámokat, hogy a hátukon lovagolhassanak. Az állatoknak semmi különösebb célja nincs azon kívül, hogy jól érezzék magukat.

Ez egyébként nem egy különleges jelenség: az ausztrál partoknál gyakori, hogy a delfinek bandákba verődve szörföznek a kristálytiszta vízben. „Quadcopterrel vettük fel ezt az anyagot Esperance mellett, Nyugat-Ausztrália gyönyörű partjainál” – írja Dave és felesége, Jennene a videó alatt.

A palackorrú delfinek (Tursiops truncatus) egyébként nagyon szociális lények: csoportosan élnek, fejlett szociális kapcsolatokon alapuló csoport. Egy csapat többnyire egy tucat delfinből áll, de időnként több százan is összegyűlhetnek – általában nőstényekből és fiatalokból tevődik össze, a hímek 2-3 fős csoportokban élnek.