Váratlan fordulat a leopárd és az árva impala találkozásakor

impala, leopárd
Vágólapra másolva!
Nagyon ritka eseményt vettek videóra a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park egyik szafariján. A látogatók egy valószínűleg elárvult impalaborjat pillantottak meg, amely körül egy leopárd ólálkodott. Mindenki a logikus véres végre számított, de a történet váratlan fordulatot vett.
Vágólapra másolva!

A ragadozók általában örülnek, ha gyámoltalanabb fiatal vagy idősebb állatra bukkannak, hiszen ezeket sokkal könnyebb elejteni, mint az éberebb, jobb erőben lévő felnőtteket.

Ezért logikusnak tűnik, hogy amikor a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban vadlesen résztvevők egy anya nélkül csellengő impalaborjat pillantottak meg, arra számítottak, a kis állat sorsa hamarosan megpecsételődik. Pláne, amikor észrevették a közelben ólálkodó leopárdot.

A leopárd azonban nem harapta el a borjú torkát, hanem úgy viselkedett vele, mintha a saját kölyke lenne. Terelgette, melléfeküdt.

Nem tudni pontosan, mi válthatta ki a ragadozó viselkedését, és hogy meddig tartott ez a „barátság” (a videó készítőinek tovább kellett menniük a helyszínről). Talán a leopárd is elvesztette a kölykét és éltek még benne az anyai ösztönök, amelyeket az árva impalán élt ki.

Az érdeklődők sok hasonló érdekes videót láthatnak a Kruger Sightings honlapon.