Kölyökkorában még a vadkutya is aranyos

vadkutya, kölykök
Vágólapra másolva!
A hiénákra hasonlító vadkutya nem tartozik a legimpozánsabb ragadozók közé. Ennek ellenére a kicsinyei éppoly bájosak, mint a legtöbb emlős kölykei. Az alábbi szívmelengető videót az új alomból származó kölykök első előbújásáról a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban örökítették meg.
Vágólapra másolva!

Az Afrikában élő vadkutya (Lycaon pictus) felületes ránézésre összetéveszthető a távoli rokon hiénákkal, ezért néha hiénakutyaként is emlegetik.

A faj a legveszélyeztetettebb ragadozófajok közé tartozik. Nyugat-Afrikából és Közép-Afrika jelentős részéből már kiirtották. Megmaradt mintegy 8000 egyede állandó harcban áll a túlélésért az emberekkel és a fertőző betegségekkel. Ezért is öröm, ha a faj szaporodásáról szóló tudósításokról adhatunk hírt.

A Kruger Nemzeti Park Ngala vadrezervátumában felvett videón megható családi jelenet látható. A vadkutyafalka tagjai együtt „biztatják” a nemrég született kölyköket, hogy merészkedjenek ki a külvilágra. A felnőttek féltő gonddal vigyázzák az utódok első csetlő-botló lépéseit.

Az érdeklődők sok hasonló érdekes videót láthatnak a Kruger Sightings honlapon.