Ön is irányíthatja a marsjárót a NASA új játékában

NASA, rover, játék
A Curiosity rover különleges kereke
Vágólapra másolva!
Négy évvel ez előtt, augusztus 6-án landolt a Marson a Curiosity rover. Jelenleg éppen a 17. minta gyűjtésén dolgozik. Az évforduló megünneplésére a NASA egy jópofa kis játékot adott ki mobilkészülékekre és PC-re.
Vágólapra másolva!

A Mars Rover nevű játékban a játékosnak a rögös marsi terepen kell vezetnie a rovert. Az irányítás közben ügyesen kell egyensúlyozni a járművel, mert annak ugyanolyan sérülékenyek a kerekei, mint az igazi marsjáróénak.

A játék azt is bemutatja, hogyan fogja a NASA következő marsjárója (amelynek indulását 2020-ra tervezik) használni a radarját a föld alatt rejtőző víz kutatására.

A Curiosity rover különleges kereke Forrás: NASA/JPL-Caltech/MSSS

„Izgatottak vagyunk, hogy új módon vonhatjuk be az úton lévő embereket a Curiosity jelenlegi marsi kalandjaiba, valamint a NASA Mars 2020 roverjének jövőbeni kutatásaiba" – mondta Michelle Viotti, a NASA Jet Propulsion Laboratory szóvivője.

–folytatta Viotti. „A játékon keresztül megosztott érdeklődés abban is segít számunkra, hogy ajtót nyissunk a mélyebb tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai ismeretek irányába."

Kép a játékból Forrás: NASA/JPL-Caltech/GAMEE

A JPL a GAMEE, egy játékosok számára létrejött hálózattal együttműködve fejlesztette ki a Mars Rover nevű játékot, amely iPhone-ra, Androidra és PC-re is hozzáférhető. A játék a Mars Rover Game oldalról tölthető le (illetve PC-n online is játszható). Az oldalon sok érdekességet olvashatunk (angolul) a játék és a valódi küldetések kapcsolatáról.