Rengeteg pénzt gyűjtöttek a gyógyíthatatlan babájuk kezelésére

Charlie, mitokondriális betegség
Charlie, mitokondriális betegség
Vágólapra másolva!
A csecsemőt kezelő brit orvosok szerint a ritka genetikai rendellenességgel született, most hét hónapos baba gyógyíthatatlan, ezért azt javasolták a szülőknek, hagyják békében távozni. A szülők ebbe nem nyugodtak bele, és találtak is egy amerikai orvost, aki kipróbálna rajta egy kísérleti kezelést potom 1,2 millió fontért, írja a Daily Mail. 
Vágólapra másolva!

A kis Charlie Gard olyan öröklött mitokondriális betegséggel született, amely az izmok és más szervek elsorvadásával és végül halállal jár. (A mitokondrium a sejtek energiatermelő szervecskéje, amelynek saját DNS-e van. Az utód mitokondriumai az anya petesejtjéből származnak, így a mitokondriális betegségeket csak a nők örökíthetik át a gyerekeikre. Az, hogy egy adott betegség megjelenik-e, vagy sem, sok tényezőtől, például a rendellenes mitokondriumok számától is függ.)

Charlie-t jelenleg a londoni Great Ormond Street Hospital intenzív osztályán tartják életben. De az orvosok úgy vélik, hogy kimerítették az összes elképzelhető kezelési lehetőséget, és a csecsemő állapota csak folyamatosan romlik.

Hatalmas összeg egy bizonytalan kezelésért

Az orvosok azt mondják, hogy kíméletesebb volna, ha hagynák a kisfiút békésen eltávozni, mert erre a típusú mitokondriális betegségre nincs elfogadott gyógymód.

A szülők azonban a legfelsőbb bírósághoz fordultak, hogy adjanak egy esélyt a fiuknak. Találtak egy orvost az Egyesült Államokban, aki hajlandó kipróbálni egy kísérleti terápiát a babán, de ehhez 1,2 millió fontnyi (kb. 430 millió forint) összeget kér.

Március 3-án egy bíró egy hónapot adott a szülőknek, hogy rendezzék az ügyet, és ma a házaspár újult reménnyel azt mondhatta a bíróságnak, hogy sikerült összegyűjteni az összeget az emberek nagylelkűségének hála.

A Go Fund Me beteg emberek támogatására létrehozott webhely segítségével két hónap alatt sikerült 1,24 millió fontot összegyűjteniük.