Óriási szörnypiton akart elejteni egy embert, de végül őt ették meg

óriáskígyó, indonézia
Vágólapra másolva!
Óriási kígyó akart bekebelezni egy embert az indonéziai Szumátrán. A férfi szerencséjére a közelben tartózkodó helyiek időben a segítségére siettek, és hosszas küzdelem során végül legyőzték a veszedelmes bestiát.
Vágólapra másolva!

A 37 éves Robert Nababan éppen gépkocsit vezetett, amikor egy 7 méteres óriáskígyó – egy kockás piton (Python reticulatus) - került az útjába. Az állat az úttesten feküdt, és természetesen esze ágában sem volt arrébb kúszni – olvasható a sztori az IFL Science oldalán. Nababannak nem volt más választása: ha folytatni akarja az útját, el kell valahogy távolítania a bestiát.

A vakmerő kísérlet azonban csakhamar kudarcba fulladt, a piton nem adta könnyen magát: előbb beleharapott a férfi karjába, majd egy „halálos öleléssel” megpróbálta megfojtani a gépkocsivezetőt. A bajba került ember számára a történet minden bizonnyal tragikus véget ért volna, ha nem sietnek a közelben tartózkodó helyiek a segítségére. Végül hatalmas küzdelem árán sikert Nababant kiszabadítani.

A nap vesztese mindenképpen az óriáskígyó lett. A falusiak megölték majd megették a húsát, így végül ironikus módon a ragadozóból lett a zsákmány.

A kockás piton Délkelet-Ázsia trópusi erdeiben honos, őzekkel, szarvasokkal, disznókkal táplálkozik, de olykor az ember is áldozatául esik. Remek úszó. Amikor szarvast ejt el, először darabokra roppantja áldozata agancsát, s aztán fejtől kezdi bekebelezni.