Rejtélyes, farkasszerű lényt lőttek le, a szakértők tanácstalanok

farkas, kutya, lény
Vágólapra másolva!
Rejtélyes, farkasszerű lényt lőttek le az Egyesült Államok területén. A szakértők csak találgatnak, mi lehet valójában a rejtélyes bestia, jelenleg az állat DNS-ét elemzik.
Vágólapra másolva!

A ragadozót a Montana állambeli Denton egyik családi birtokán lőtték le, miközben a haszonállatok közelében ólálkodott. Még a helyszínen fotókat készítettek az állatról, amit aztán elküldtek egy farkasokkal foglalkozó szakértőnek,

ám még a specialista sem tudta eldönteni, hogy fajtiszta farkasról vagy valamilyen vadkutyahibridről lehet szó.

A ragadozót végül a montanai Bozeman laboratóriumába szállították, a tetemből nyert szövetminták DNS-vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

Forrás: KXLO

Farkaskutya?

Mivel eredmény egyelőre nincsen, marad a találgatás, az internet népét pedig e téren biztosan nem kell félteni: a vérszomjas chupacabrától a titkos katonai kísérletek teremtményéig számtalan spekuláció napvilágot látott már az állat mibenlétéről folytatott viták során.

A legnagyobb valószínűség szerint azonban a kreatúra valójában egy farkas és egy kutya „szerelmének gyümölcse" lehet.

Mivel a két faj evolúciós gyökerei közösek, a hibridizáció lehetséges.

Egy 2014-es tanulmány során egy kutatócsoport a Kaukázus hegység farkasai és kutyái által hátrahagyott ürülék-, szőr- és vérmintákat elemezte. Ebből kiderült, hogy az állatok 10 százalékának volt olyan közeli felmenője, ami nem ugyanabból a fajból származott, 3 százalék pedig első generációs hibrid volt.

Forrás: IFL Science