Ha esetleg hiányolta volna, itt a kávéba keverhető brokkolipor

kávé
Black coffee, milk and sugar, still life.
Vágólapra másolva!
A jövőben azok is élvezhetik a brokkoli előnyös élettani hatásait, akik nem szeretik a zöldséget: ausztrál kutatók olyan brokkoliport fejlesztettek ki, amelyet kávék, turmixok, levesek készítéséhez és sütéshez is lehet használni.
Vágólapra másolva!

A CSIRO tudományos kutatóintézet tudósai a port a bolti árusításhoz nem elég szép, de jó minőségű brokkoliból készítették, amely egyébként csak kárba ment volna.

Egy melbourne-i kávézóban próbaképpen már be is vezették a brokkolis lattét, bár a visszajelzések vegyesek. Két kávéskanálnyi brokkolipor egy adag brokkolinak felel meg, a rostok mellett B6-vitamint, E-vitamit és mangánt is tartalmaz.

A kivonat azért is előnyös, mert az ausztrálok étrendjében kevés az egészséges zöldségféle - mondta el John Lloyd, a termék fejlesztésében közreműködő Hort Innovation cég vezetője.

- fűzte hozzá.

Forrás: Origo

A száz százalékos brokkolipor egész brokkoliból készül, olyan eljárással, amellyel megőrzik a friss zöldség természetes színét, aromáját és tápértékét. Mary Ann Augustin, a CSIRO vezető kutatója emlékeztetett arra, hogy a brokkoli fehérjében és rostokban gazdag, bioaktív fitokémiai összetevői miatt ideális alapanyag egy porított termékhez, amellyel a termelők növelhetik piaci kínálatukat.

(MTI)