Sokat látott szakértők is hanyatt estek a szörnyaligátortól

Vágólapra másolva!
Négy méter hosszú, 320 kilogrammos aligátort fogtak a Georgia állambeli Blackshear-tó környékén. A hüllő impozáns mérete még a tapasztalt szakértőket is meghökkentette.
Vágólapra másolva!

A nagyra nőtt hüllőt egy farmer vette észre az árokban, amint megpillantotta az állatot, azonnal hívta a vadbefogókat.

– nyilatkozta Brent Howze biológus. – Elsőre kicsit idegesek voltunk, tekintve, hogy óriási méretű és erejű állattal van dolgunk, de szerencsére lenyűgözően tehetséges szakértőkből áll a csapat, így urai voltunk a helyzetnek” – tette hozzá.

A 20. században a mississippi aligátor populációi alaposan megsínylették a vadászatot, ám az 1980-as években a természetvédelmi törekvéseknek köszönhetően sikerült helyrehozni a károkat, emiatt pedig az egyedszám is nőni kezdett. Ennek persze meglett az árnyoldala is, hiszen nagyobb eséllyel futhatnak bele a gyanútlan emberek a veszélyes hüllőkbe.

Forrás: Georgia's Department of Natural Resources

Ami a georgiai példányt illeti, a szakértők szerint egy öreg egyedről van szó, testén számos, puskalövésből eredő sérülés nyomait találták. Mivel az állat már igen rossz egészségi állapotban volt, elaltatták.

Amikor az aligátorról készült fénykép terjedni kezdett a közösségi médiában, sokan azt hitték, egyszerű fotómanipulációról van szó. A szakértők ezt határozottan cáfolták, a hüllő tényleg ilyen óriásira nőtt, ahogy az a fotón látszik.

(CBS News)