Ön mennyit adna egy komplett "vámpírriasztó-készletért"?

vámpír-doboz
A különös dobozban összesen nyolc rekesz található
Vágólapra másolva!
Egy antik, sárgaréz díszítésű fadobozba rejtettek el minden eszköz, amelyre „szükségünk lehet" egy vámpír elpusztításához, beleértve egy 19. századi Bibliát, néhány feszületet és egy pisztolyt. A „vámpírpusztító készlet" a becslések szerint körülbelül 2500-3700 dollárt () ér az angliai Hansons Auctioneers szerint. A dobozra július 21-től lehet licitálni.
Vágólapra másolva!

A doboz vörös selyemmel bélelt fedelének belsejét egy ovális zománcfestmény díszíti, amely Krisztus feltámadását mutatja. Mellette egy bizarr alak, egy elefántcsontból faragott farkas kapucnis köntöst visel és gyöngyökkel kirakott rózsafüzért hordoz az egyik lábán. A Hansons Auctioneers aukciósház leírása szerint a doboz belsejében nyolc rekesz található:

az Újszövetség 1842-ben megjelent példányát; egy ezüst pengés kést; egy zsebpisztolyt; egy fogót, egy feszületet, egy rózsafüzér gyöngyöt; és egy fém fedéllel ellátott üveget tartalmaz, valamint egy kis üveget, amiben cápafogakat találhatunk.

A különös dobozban összesen nyolc rekesz található Forrás: Mark Laban/Hansons Auctioneers

Ahogy arra a felsorolás után rámutatnak, a vámpír folklór és a vámpírokkal kapcsolatos hitvilág a régi korszakokra vezethető vissza. Európában több mint 1000 évvel ezelőtt a temetkezések során különböző védőintézkedéseket tettek az élők védelmére, hogy

megóvják őket a „nyugtalan élőhalottaktól".

A vámpírnak titulált egyéneket a szájukban kövekkel temették el, miközben sziklákkal vagy vasrudakkal rögzítették őket a nyughelyükhöz.

– mondta Charles Hanson, a Hansons Auctioneers tulajdonosa a LiveScience online tudományos portálnak. – Az állítólagos vámpírok jelensége azért bukkanhatott fel, mert az emberek sok mindent nem értettek; például, hogy hogyan terjednek a fertőző betegségek.

A bársonnyal borított belsejében különös szobor és festmény látható Forrás: Hansons Auctioneers

Ami a „vámpírgyilkos doboz" korát és eredetét illeti: a jelenlegi tulajdonosa három évvel ezelőtt vásárolta meg egy angliai régiség-vásáron és csak igen kevés ismerettel rendelkezik annak a történetéről.

– mesélte a nevét eltitkolni kívánó tulajdonos a LiveScience-nek.

A természetfelettinek aposztrofált készlet az antik és gyűjthető tárgyak online aukciójának a részét képezi.