Az utolsó pillanatban mentették ki a szemetesből a fiatal galambot

parlagi galamb
A parlagi galamb ma már jól van
Vágólapra másolva!
A napokban furcsa hírt kaptak a székesfehérvári Sukoró Vadmadárkórház szakemberei: járókelők véletlenül bukkantak rá egy köztéri szemeteskonténerben egy parlagi galambra. A szerencsétlenül járt madarat azonnal eljuttatták a létesítménybe.
Vágólapra másolva!

Egy székesfehérvári szemeteskonténerben találták rá arra a fiatal, még javában sípoló parlagi galambra, amely az életéért küzdött. Nagy kérdés azonban, hogy madár vajon mit keresett a szemetesben?

Rossz állapotban érkezett meg a madár a kórházba Forrás: Székesfehérvári Sukoró Vadmadárkórház

– írja közösségi oldalán a székesfehérvári Sukoró Vadmadárkórház, ahová eljuttatták a szerencsétlenül járt madarat, hogy új erőre kaphasson.

Ahogy arról az intézmény szakemberei beszámoltak, a szemét között eltöltött idő alatt a

galamb szennyezett és rossz szagú lett, a tollai összeragadtak, és háta narancsszínű festést kapott.

Többszöri fürdetéssel sikerült csak végül elérni a tollazat eredeti színét.

A parlagi galamb ma már jól van Forrás: Székesfehérvári Sukoró Vadmadárkórház

– írták a megmentői. – Egy ideig még erősítjük, de rövidesen vissza is nyeri a szabadságát azzal a megkötéssel, hogy a jövőben csak kívülről nézegetheti a kukákat, és biztos, ami biztos kerülje a gyanús alakokat.

A parlagi galamb szirti galamb háziasításából jött létre, a házigalamb elvadult alakja, és ma már az egész Földön elterjedt. Leginkább épületeken, romokon, tornyokon, sziklákon, padlásokon, állattartó telepeken magányosan, vagy laza telepekben érzi jól magát és itt is fészkel.