Kétszer is elütötték a mocsári teknőst, de igazi túlélő

teknős
A kis mocsári teknős igazi túlélő
Vágólapra másolva!
Egy balsorsú baleset után visszatért egy korábbi páciens a Hortobágyi Madárpark és Madárkórház Alapítvány országos szinten is egyedülálló létesítményébe. A kis mocsári teknősnek tavaly és idén sem volt szerencséje: mindkét esetben átgázolt rajta egy autó. 
Vágólapra másolva!

Először tavaly ütötte el egy autó azt a mocsári teknőst, amelyet a Hortobágyi Madárpark és Madárkóház vett a gondozásába. Akkor páncéljának hátsó része tört három darabra, írta a létesítményt működtető alapítvány a közösségi oldalán.

– közölték a szakemberek. – Nyár végén nyugodt szívvel engedtük szabadon biztonságos helyen, a Madárpark kistavában.

A kis mocsári teknős igazi túlélő Forrás: Hortobágyi Madárpark és Madárkórház Alapítvány

Ahogy arról a madárpark beszámolt, bár tisztában voltak vele, hogy a mocsári teknősök viszonylag nagy távot képesek megtenni, de nem gondolták volna, hogy idén 40 kilométerrel távolabb fog felbukkanni.

Debrecenben találtak rá újra az állatra, ezúttal a főúton: ismét áthajtottak rajta.

Ahogy az a kórház tájékoztatásából kiderült, ezúttal jóval nagyobb sérüléseket szerzett, mint tavaly: a teknős páncélja teljes egészében összetört.

Mikor megérkezett, a szakemberek hamar ráismertek egykori betegükre, hiszen a tavalyi beavatkozás nyomai is láthatóak voltak a hátán.

A kis mocsári teknős így ismét a műtőasztalra került, hogy újra összeilleszthessék a páncélját. Az orvosoknak ezúttal nehezebb dolguk volt és attól is tartnak, hogy az állat belső sérülései is súlyosabbak lehetnek. De azért minden remény megvan arra, hogy életben marad.